Politika

[ Izvor: Beta ]

21. 06. 2020. 21:01 0

BIRODI: Vučić ubedljivo pozitivno zastupljen u Dnevnicima

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić u izveštajima centralnih Dnevnika na televizijama sa nacionalnom pokrivenošću i kablovskog kanala N1 tokom deset dana izborne kampanje bio je ubedljivo zastupljen akter, a stranke opozicije koje su zagovarale bojkot bile su najnegativnije predstavljene od posmatranih stranaka i pokreta, saopštio je BIRODI.

 

U saopštenju o analizi Media monitoring tima tokom deset dana izborne kampanje, BIRODI je naveo da je Srpska napredna stranka koju Vučić vodi bila zastupljena relativno malo i izrazito pozitivno, kao i stranke opozicije koje su učestvovale na izborima.

Stranke koje su bojkotovale izbore nisu bile zastupljene u Dnevniku 2 RTS-a, dok su u dnevnicima na TV Pink i TV Prva bile izrazito negativno predstavljene sa 81 odsto, odnosno 100 odsto, a u Dnevniku N1 bile su veoma pozitivno predstvaljene, bez negativnog vremena.

Pokret slobodnih građana u dnevniku TV B92 tokom posmatranog vremena nije bio zastupljen, a kako je BIRODI precizirao stranke opozicije koje su učestvovale na izborima bile su relativno malo i (izuzetno) pozitivno predstavljene u dnevnicima sa nacionalnom frekvencijom pre svega zahvaljujući fenomenu "partijskih kamera".

Vučić bio ubedljivo zastupljen akter kao predsednik Srbije, ali sa umanjenim stepenom pozitivnog izveštavanja u odnosu na 31. januar 2020. godine, naveo je BIRODI.

Regulatorna agencija za elektronske medije (REM) kao vrhovna medijska vlast u oblasti elektronskih medija, prema izveštaju BIRODI-ja, bila je malo i negativno predstavljena.

BIRODI je svoje nalaze dostavio Posmatračkoj misiji ODIHR-a, a najavio je da će u narednom periodu insistirati na stvaranju medjumedijskog dijaloga o izbornom izveštavanju, uz ocenu da je aktuelno izveštavanje daleko ispod standarda ODIHR i potrebe demokratskog društva koje stremi članstvu u EU do 2025.

Prema podacima te organizacije Dnevnik je izvor informisanja više od 80 odsto gradjana koji izlaze na izbore, i više od 60 odsto gradjana Srbije i taj procenat raste.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Kornjača akrobata

Anketa

Da li će Partizan igrati polufinale Kupa protiv Crvene zvezde?

Rezultati