Politika

[ Izvor: Beta ]

02. 06. 2020. 13:31 0

"Potrebni su normalni izborni uslovi da bismo izašli na izbore"

Potpredsednik Narodne stranke Zdravko Ponoš izjavio je danas da je potrebno da se Srbija unormali i da devet meseci važe normalni, ali i kontrolisani izborni uslovi da bi stranke koje će bojkotovati ove izbore, učestvovale na narednim. 

 

- Nemamo nikakvo poverenje da možemo da se dogovorimo sa ovom vlašću, da se rukujemo i da će nam nakon tog rukovanja, kad izvučemo ruku, svi prsti biti na broju. Znači, taj proces bi morao da bude nadgledan i da ga nadgleda neki dovoljno veliki autoritet, zbog koga ne bi smeli da ukradu prst. Da li je taj autoritet iz Brisela, ili je to SANU, ne znam - rekao je Ponoš.

On je dodao da vlast nema odgovor na bojkot izbora, koji će ih delegitimizovati, jer nije reč samo o procentima izašlih birača i osvojenih glasova, nego i o tome kako će izgledati skupština u kojoj nema nikoga ko zastupa polovinu glasačkog tela Srbije, saopšteno je iz Narodne stranke.

Ponoš je u intervjuu za "Glas Šumadije" rekao da se "kradu glasovi unapred, kroz kampanju koja nije samo funkcionerska nego se odvija unapred, a da je neučestvovanje u tome nešto na šta vlast nema odgovor".

- Onaj ko učestvuje na ovim izborima ograničava svoju budućnost. Mi, koji ne učestvujemo – mnogo rizikujemo. Rizikujemo da li ćemo da preživimo period koji je pred nama. Imamo reč do koje držimo i ako je se neko seti do narednih izbora, dobro će dobrim da se vrati - rekao je Ponoš.

Ponoš je dodao da bi bilo najbolje da "Vučićeva žurka" 21. juna, za kada su najavljeni izbori, "prodje kao štetan, ali potpuno nevažan dogadjaj, koji ništa suštinski ne menja", a da opozicija nastavi da radi ono što je radila i do sada mirnim sredstvima protiv vlasti.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati