Politika

Direktno.rs

23. 05. 2020. 14:45 4

VUČIĆ RADIKAL: Ja sam lično za bojkot! VUČIĆ SAD: Bojkot šteti državi!

Savez za Srbiju, odnosno sve stranke koje su u njemu bojkotovaće predstojeće izbore u Srbiji zakazane za 21. jun sve dok se ne uspostave normalni izborni uslovi i dok se mediji ne oslobode. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ovaj potez opozicije svakodnevno osuđuje, a u jednom gostovanju čak je rekao da je to "zla namera opozicije, i da će bojkot štetiti državi". Međutim, u javnosti se pojavio novinski članak u kojem se upravo Vučić, dok je još bio radikal zalaže za bojkot.

Tako je predsednik Srbije u gostovanju na televiziji Pink rekao jednom prilikom da postoji opasnost da se bojkotom izbora nanese šteta državi Srbiji i da se, kako je tada rekao, vidi zla namera političkog bloka koji nema ništa drugo osim bojkota kao opciju. 

- To će svakako biti slučaj. Pravljenja štete u smislu pravljenja problema i tenzija u zemlji i pred međunarodnim faktorima - dodao je tada Vučić. 

Međutim, izgleda da je predsednik Srbije potpuno zaboravio svoju političku prošlost i vreme kada je bio u Srpskoj radikalnoj stranci. 

Naime, u novinskom članku iz tog perioda upravo je Aleksandar Vučić, tada generalni sekretar SRS, govorio o izbornim medijskim uslovima i bojkotu, koji će u slučaju pogoršanja uslova uslediti.

- Radikali će zahtevati direktan TV prenos zasedanja Skupštine Srbije, ne bi li se narod upoznao sa medijskim uslovima. SRS je izuzetno nezadovoljna uslovima, kako u režimskim, tako i u lokalnim medijima pod kontrolom Koalicije "Zajedno". 

Kako se dalje u tom tekstu navodi, u slučaju drastičnog pogoršanja medijskih uslova, organi SRS će razmotriti hoće li učestvovati na izborima, a Vučić bi se lično založio za bojkot. 

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 4

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati