Politika

Direktno.rs

20. 05. 2020. 10:59 5

KO JE VUČIĆEVA OPOZICIJA? "SNS i njihovi sateliti"

Često se u javnosti može čuti da su stranke koje izlaze na izbore u stvari Vučićeve, da ih on finansira kako bi zabašurio činjenicu da opozicione stranke koje čine Savez za Srbiju jednoglasno bojkotuju izbore i kako bi se stvorila slika da građani Srbije imaju opciju, odnosno, da pored vladajuće koalicije na izborima imaju koga da zaokruže. A, zapravo, ko su ljudi koji izlaze na izbore?

Kao opozicioni blok predstavlja se i Ujedinjena demokratska Srbija koju čine Srbija 21, koalicija oko Lige socijaldemokrata Vojvodine - Vojvođanski front, Stranka moderne Srbije i Građanski demokratski forum.

Ne može da se zanemari činjenica da je u Stranci moderne Srbije dosta bivših članova Pokreta Dosta je bilo, a među njima i narodna poslanica Ljupka Mihajlovska, koja je trenutno u kabinetu premijerke Srbije Ane Brnabić.  

Naime, Mihajlovska je prošle godine na sednici Vlade Srbije izabrana za predsednicu Radne grupe za unapređenje položaja osoba sa invaliditetom, a trenutno je u stranci koja se predstavlja kao opoziciona. 

Upravo zbog ove informacije, koja je prošla prilično nezapaženo u javnosti, Mihajlovsku, koja je na 11. mestu ove liste prilično su prozivali na društvenim mrežama.  

Pitali su je da li ruši vladajući režim "tako što sedi u Brnabićkinoj Vladi, ili tako što je na listi lažne opozicije". 

Iako je ona pokušala da im odgovori da to nije Brnabićkina Vlada, i da to nije njena dedovina, usledili su komentari "nije šija nego vrat", kao i da je "naučila da spinuje kao Brnabić, ali i da sedi u Vladi u kojoj je ona šef".

 

Nekadašnji član DJB Milan Popović, otkad je prešao u SMS, takođe je potpuno promenio retoriku kada je Srpska napredna stranka u pitanju, pa nije štedeo reči hvale za opšinsko veće SNS na Zvezdari. 

Profesor Raša Karapandža oglasio se na Tviteru, podelio izbornu listu koju je RIK proglasio, i rekao da bi pre glasao za Vučića nego za stranke sa izborne liste.

- A za Vučića ne bih glasao da mi neko stavi pištolj na čelo - napisao je Karapandža. 

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 5

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati