Politika

B. Roganović

18. 05. 2020. 17:53 8

ČLANOVI PSG NAPUŠTAJU POKRET: Ne želimo na izbore!

PROKUPLJE - U poslednjih nekoliko dana više od polovine članova Pokreta slobodnih građana u Toplici napustilo je ovu političku opciju, jer kako kažu, ne slažu se sa centralom i odlukom da se izađe na predstojeće izbore. U sve četiri opštine Topličkog okruga: Prokuplje, Blace, Kuršumlija i Žitorađa, bilo je 50 članova PSG, a sada nema ni pola. Nezvanično saznajemo da se i dalje svi isčlanjuju i da će se narednih dana znati da li je ko ostao.

- Mi smo, pre nego što smo odlučili da se isčlanimo, centrali poslali obaveštenje da nismo za izlazak na izbore. Nismo našli zajednički jezik, iako smo obrazložili taj stav. Nakon toga, odlučili smo da izađemo iz Pokreta - kazala je poverenik PSG za Toplicu Sonja Koprivica.

Ona je objasnila da ne postoji nijedan razlog zašto bi PSG izašao na izbore. Prema njenim rečima uslovi za izbore su gori u odnosu na period pre uvođenja vanrednog stanja, izlaskom na izbore ruši se jedinstvo opozicije, gazi se Sporazum s narodom, Deklaracija o bojkotu i ostali dogovori i staje se na stranu takozvane konstruktivne opozicije, što je u direktnom sukobu sa Programom Pokreta.

- Prekrajanje, već donete odluke o bojkotu izbora, izvršeno je na nedemokratski način, uz očigledno, namerno tempiranje dana za glasanje, kako bi se izbegao dolazak onih, koji su za bojkot a koji su činili značajnu većinu. Razloga je još mnogo zašto bojkot, a ne izbori. Istovremeno, ne postoji nijedan opravdan razlog da Pokret samostalno, bez dela opozicije, izađe na izbore, samo sumnja da Pokretom vladaju karijeristi, koji su izlobirali u korist vladajućeg režima i naravno, svojih ličnih interesa - dodala je Koprivica. 

Prema njenim rečima članovi koji su napustili Pokret uglavnom pristupaju strankama koje su dosledne u dogovoru, u borbi protiv autokratije, a skoro i diktature, u kojoj je jedan čovek, koji nije dostojan funkcije koju vrši, monopolizovao svu vlast, preuzeo sve funkcije,urušio sve institucije, društvo zatrovao kriminalom i korupcijom, osiromašio, podelio do krajnjih granica čime krši Ustav koji ga obavezuje da izražava državno jedinstvo.  

U Prokuplju i Toplici od stranaka i pokreta koji su u savezu najjači su Stranka slobode i pravde, DS, Pokret “Dveri” , a ima i članova Nove stranke, pa će, kako Koprivica dodaje, svi preći u jednu od ovih stranaka i to ubrzo.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 8

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati