Politika

P. M.

30. 04. 2020. 14:22 19

Predsedniče, koji od ova dva puta ste govorili istinu? (VIDEO)

"I nemojte da brinete za mene, molim vas, jer znam da nikad niste ni brinuli. I kažite ljudima da to nije od brige, nego od želje da politički budem izolovan kako bi korona uspela da pobedi", rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić novinarima, kada su ga nakon saznanja da mu je sin pozitivan na Covid-19, upitali da li je bio u kontaktu sa njim i da li će ići u izolaciju. Iako je tvrdio da nije imao rizičan kontakt, Vučić je demantovao sebe.

- Video sam sina i volim ga beskrajno i neću zbog toga da vam se pravdam, ali sam ga video i bio na značajnoj udaljenosti od njega - rekao je predsednik Srbije 10. aprila, a onda je u Nišu, u sviti od desetina saradnika, novinara, delio respiratore.

Velika se tada prašina podigla oko toga, pa je predsednik pitanja oko njegove izolacije prebacio na politički teren.

- Razgovarao sam sa Goranom Stevanovićem (direktor Infektivne klinike) istog sekunda kada je moj sin primljen, govorio o svim kontaktima. I ako mogu samo da vas zamolim da me pustite, a rekoh vam - reč neću reći dok, nadam se, Danilo to ne pobedi, i neću vas time zamarati, i niko u mom radu to neće primetiti ni osetiti - samo me pustite da sam brinem svoje brige. Onih koji brinu lažne brige sam iskreno sit. I nemojte da brinete za mene, molim vas, jer znam da nikad niste ni brinuli. I kažite ljudima da to nije od brige, nego od želje da politički budem izolovan kako bi korona uspela da pobedi. Korona u Srbiji nikoga neće da pobedi, čak ni mene - objašnjenje je koje je naciji uputio Vučić.

Ipak, Aleksandar Vučić je gostujući na RTS 29. aprila, izjavio da je, ipak bio u bliskom kontaktu, a ne na "značajnoj udaljenosti" kako je to naveo prvi put.

- I one noći kada sam sina vodio u bolnicu, rukavice, maske... U to vreme kada on ima temperaturu, saturaciju sniženu i nešto visok pritisak, pa sam baš bio uplašen, onda shvatite samo da... Poželeo sam da mene nema, ili da odem tamo, samo da sa njim bude sve u redu - rekao je predsednik Srbije.

Doktor Predrag Kon je, na tadašnje pitanje novinara da li je predsednikovo ponašanje u skladu sa njihovim preporukama, rekao: "Jasno je šta mi savetujemo sve vreme. U ovoj konkretnoj situaciji, ja lično nemam informaciju da je Aleksandar Vučić bio u bilo kakvom rizičnom kontaktu, nalazi se u istoj situaciji kao i svi ostali. Šta ja o tome mislim zadržaću za sebe, pošto postoji politizacija pitanja, pokušavam da se izvučem, ne zato što se plašim, već što mislim da je jako važno da se uzajamno slušamo sa aspekta sprečavanja širenja virusa i suzbijanja pandemije".

To je tada delovalo kao dosta neodređeno i nepotpuno objašnjenje, a sada se možda i nazire odgovor zbog čega.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 19

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati