Politika

Direktno.rs

02. 04. 2020. 17:21 5

Vučić uživa u lažnoj podršci 218.852 nepostojeća čoveka

Društvena mreža Tviter saopštila je da su njeni timovi za proveravanje autentičnosti korisnika ugasili 8.558 naloga koji su bili angažovani na promovisanju vladajuće stranke u Srbiji i njenog lidera Aleksandra Vučića. Međutim, broj njegovih lažnih pratilaca je, kažu brojke, mnogo veći.

Pored toga što putem medija pokušava da stvori iluziju o savršenom životu u Srbiji i neverovatnom funkcionisanju iste otkako je on na vlasti, Aleksandar Vučić je, kao što je poznato, angažovao "botove" da lažnu sliku o Srbiji prave i na društvenim mrežama.

Na stranu jedno logično pitanje - ukoliko je sve savršeno i dobro, zbog čega je potrebna armija sajber glasača, koji (loše) rade na ubeđivanjiu ostatka da je Vučić, ni manje, ni više nego Bog. Među silnim botovima, mnogi rade na dva ili više profila, pošto se ne mogu potpisati svojim imenima svuda, a lažnih obožavalaca na Tviteru Vučić sada ima - 218.852, ili 66,2. Tviter je ukinuo 8.558 aktivnih naloga, dok lažnih pratilaca ima daleko više. 

Naime, uzevši u obzir program koji izračunava lažne pratioce, čini se da Vučić i na Tviter mreži uživa u lažnoj slavi.

Istraživanje od pre dve godine kaže da je Vučić na Tviter nalogu imao 163.548 lažnih pratilaca, što je tada bilo 47 odsto. U međuvremenu broj lažnih naloga strahovito je rastao.

Upravo zbog toga se postavlja pitanje - da li je stanje u Srbiji sve gore i gore (mada svi znaju odgovor), kada je potrebno angažovati više nepostojeće podrške preko interneta, kako bi se narod ubedio da cvetaju ruže i da Vučić uživa ogromnu podršku?

Još jedno u nizu pitanja je, koliko nisko neko mora da padne da sebi obezbedi i virtuelno lažnu podršku? U stvarnosti autobusi koji idu po mitinzima, na Tviteru lažni pratioci. Čini se da u agoniji samoobožavanja, ali i hvatanju za svaku slamku spasa da ostane na vlasti, Vučić nema nikakvu meru.

U stanju je da i u medijima, a i na društvenim mrežama, preko svojih "podanika" vređa, napada, omalovažava, i na sve načine pokušava da diskredituje one koji vide šta se dešava, koji imaju kreirano mišljenje, koji su svesni situacije u zemlji. Ukoliko je broj pratilaca obrnuto proporcionalan stanju u državi, Vučićev Tviter će tek biti preplavljen.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 5

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati