Politika

Direktno.rs

24. 03. 2020. 13:02 15

Metla i DSS napadaju opoziciju i hvale Vučića

Dragan Maršićanin, član Demokratske stranke Srbije na svom Tviteru osvrnuo se na trenutnu situaciju u Srbiji i poručio tviterašima da "zamisle da, ne daj bože, u ovoj krizi državu vode Boško Obradović, Dragan Đilas, Vuk Jeremić ili Boris Tadić"! Međutim, znajući da se Demokratska stranka Srbije predstavlja za opoziciju i trudi se da "kritikuje vlast", Maršićaninovo zapažanje vrlo je čudno!

 

- Popljujte me, ali kažem: zamislite da u ovoj krizi, ne daj Bože, državu vode Boško, Đilas, Jeremić ili Tadić sa firmiranom zaštitnom maskom na cvetiće... Autoritarne vlasti u ovakvim situacijama su efikasnije. Ima vremena za sve ostalo, zaista ima. Ćeraćemo se kada prođe - poručio je Maršićanin. 

Međutim, vrlo je čudna ova konstatacija, naročito da su "autoritarne vlasti u ovakvim situacijama efikasnije", s obzirom da je Maršićanin član stranke koja u svom nazivu ima "demokratiju", a svako ko se zalaže za bilo kakvu vrstu demokratije, radikalni je protivnik svega što ima veze sa autoritarnošću i autoritarizmom. Toliko, da ni u kom kontekstu ne može opravdati takvu vrstu režima.

Samim tim, mora se postaviti pitanje da li se Maršićanin onda zalaže za antidemokratiju, da li opravdava ideju sile i nemogućnost iskazivanja potreba i interesa, iako je pripadnik Demokratske stranke Srbije?

Ili je po sredi samo redovno "opanjkavanje opozicije", iako, u jako teškoj situaciji u kakvoj se Srbija trenutno nalazi, prilično je, što bi Maršićanin trebalo da zna, nepristojno pričati o politici i sakupljati političke poene?!

S obzirom na mnogobrojne propuste koje su predstavnici srpske vlasti imali kada je u pitanju borba sa koronavirosom, od kasnog reagovanja, prećutkivanja činjenice da se u Srbiji koronavirus pojavio pre nego što su ovu informaciju zvanično saopštili, raspisivanje izbora i sakupljanje potpisa za izbornu listu i rizikovanje da na desetine hiljada ljudi bude zaraženo, preko saveta za "šoping u Milanu", jer je ovo "najsmešniji virus u istoriji", sve do kasnog zatvaranja škola, vrtića, fakulteta, javnost se takođe mora zapitati da li Maršićanin, DSS i Metla podržavaju trenutnu vlast u Srbiji, ili se nama čini, kao i da li je ovo politika koju pritajeno propagiraju?

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 15

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Zavrteće vam se u glavi!

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati