Politika

[ Izvor: Beta ]

16. 02. 2020. 13:46 0

"Nastavak saradnje sa SNS, možda zajednička izborna lista"

Predsednik Socijalističke partije Srbije (SPS) Ivica Dačić najavio je danas novinarima u Nišu da će nastaviti da razgovara s liderom vladajuće Srpske napredne stranke (SNS) i šefom države Aleksandrom Vučićem o tome kako će izaći na predstojeće izbore.

- Kako god izašli na izbore, naša ideja jeste vezana za nastavak saradnje s Aleksandrom Vučićem i SNS.., jer je najveći interes Srbije da se razvija, da jača svoju poziciju i da u teškim vremenim koja nas čekaju, imamo jedinstvo - naglasio je Dačić  na konferenciji za medije povodom 30 godina SPS-a.

"Na globalnom planu smo predložili Aleksandru Vučiću da razmotri da, ukoliko postoji potreba, a mi smo spremni za to, da idemo i sa zajedničkom listom (SNS), imajući u vidu težinu problema s kojima se suočavamo kao zemlja", izjavio je Dačić.

Po njegovim rečima, bitno je da se Srbije ekonomski dobro razvija i dodao da je to jedan od velikih rezultata koje je SPS već ostvarila sa SNS i Vučićem.Dačić je istakao da za tu stranku "ne postoji nikakva dilema" oko toga da na izbore ide s Jedinstvenom Srbijom i eventualno s još nekim na lokalnom nivou.

On je kazao da na predstojećim izborima očekuje dobre rezultate za izbornu listu na kojoj će biti SPS.

- Imamo sada nelogičnu situaciju da oni s kojima treba da izađete na megdan, oni beže s tog megdana. Sada prosto ne znate kako da imate političku raspravu, jer njih ne interesuju institucije. Zato se i primenjuju razne laži. Time su nam, kao državi, naneli više štete- procenio je Dačić.Po njegovim rečim, SPS "mora da se ozbiljno ponaša" i nastaviće da vodi ozbiljnu i odgovornu politiku".

Dačić je najavio da će unutarstranački izbori SPS biti posle državnih, da se ne bi "mešale te stvari uoči izborne kampanje".

Socijalisti su 30 godina postojanja obeležili u Nišu svečanošću u Narodnom pozorištu. Najavljeno je da će takvih skupova biti i u drugim gradovima, a centralna proslava SPS biće jula u Beogradu.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Vrati mi papuču

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati