Politika

13. 02. 2020. 17:47 1

Tepić Bilčiku: Da li i kod vas mora da se slika izborni listić?

Da li je u vašoj zemlji ili u zemljama Evropske unije normalno da glasač mora da fotografiše izborni listić sa zaokruženim brojem 1, pretežno Srpske napredne stranke ili Aleksandra Vučića sa svojom ličnom kartom ispod tog broja i da to pokaže kontrolorima kada izlazi sa biračkog mesta, pitala je potpredsednica Stranke slobode i pravde Vladimira Bilčika, izvestiocem Evropskog parlamenta za Srbiju.

- Da li je u vašoj državi praksa da su u svim javnim ustanovama preduzećima, dakle vrtićima, školama, kulturnim ustanovama, socijalnim ustanovama ljudi primorani da obezbeđuju glasove u danu izbora, da popisuju članove svojih porodica i da ukoliko to ne urade imaju direktnu pretnju da će ostati bez radnog mesta? Sigurna sam da ne - kazala je ona.Izvestilacu Evropskog parlamenta, Tepić je rekla da je potpuno sigurna da bi postupili isto, jer izbora nema. - Ovde izbornih uslova nema. A ako neko pokušava nama da objasni da mi treba u mesec i po dana zvanične kampanje, da izuzmem svih 200 i nešto dana, najjezivnije propagande protiv nas, u tih mesec dana da pristanemo da igramo utakmicu gde sve vreme koristi jedan tim, a nas tim ništa ili deset sekundi. Da sudije okreću glavu kada faulove čini taj veći tim. Kada ne važe apsolutno ni jedna normalna demokratska pravila, a da mi na to pristanemo samo zato što je lopta okrugla. Mislim da to zaista vređa i našu inteligenciju i sve ono za šta smo se borili - rekla je potpredsednica Stranke sloboda i pravde.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Majska sačekuša

Zoran Živković [08.05.2024.]




Video dana

Uništitelj

Anketa

Kojim rečima čestitate Uskrs?

Rezultati