Politika

IN4S

31. 01. 2020. 21:09 9

DRUGI PIŠU - IN4S: Šta Dačić potpisuje sa Trifunovićem?

Kamere, fotografisanje, potpisivanje Memoranduma i široki osmesi ministra Dačića i Trifunovića... Na prvi pogled, sve izgleda normalno. Ali nije, naprotiv - navodi se u tekstu na portalu "IN4S".

Juče je domaća javnost obaveštena da su prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Republike Srbije, Ivica Dačić, i direktor Instituta za nacionalnu i međunarodnu bezbednost, Darko Trifunović, potpisali Memorandum o saradnji između Ministarstva spoljnjih poslova i Instituta za nacionalnu i međunarodnu bezbednost u oblasti naučne diplomatije.

- Ministarstvo spoljnih poslova Republike Srbije želi da podstakne čitav niz institucija i organizacija koje se bave naučnom delatnošću da zajedno pomognemo u promociji naših državnih i nacionalnih interesa i da se na takav način svi zajedno uključimo u nešto što se u svetu zove "meka" diplomatija - navedeno je na sajtu Ministarstva, uz pojašnjenje da je "potrebno ostvarivati kontakte sa naučnicima iz drugih zemalja, stvarati jednu akademsku i naučnu mrežu kako bismo svi zajedno doveli do toga da postoji jedan uravnoteženiji pristup problemima u regionu".

Kamere, fotografisanje, potpisivanje Memoranduma i široki osmesi ministra Dačića i Darka Trifunovića... Na prvi pogled, sve izgleda normalno. Ali nije, naprotiv. Neprirodno je, štetno i poražavajuće. Jer, graditi sistem nacionalne bezbednosti i promovisati srpske i državne interese u saradnji sa Darkom Trifunovićem – naprosto nije moguće, budući da ovaj samozvani "ekspert" kontinuirano, više od 20 godina, radi na urušavanju svega pomenutog.

Trifunovićev antisrpski i antidržavni rad poznat je još iz vremena NATO agresije na SR Jugoslaviju 1999, kada je proveo u zatvoru 45 dana. Uhapšen je zbog fotografisanja strateških lokacija u glavnom gradu Srbije i SRJ, i optužen da je postavljao lokatore za NATO zločince! Nesumnjivo da je ovaj podatak i te kako poznat i ministru Dačiću, budući da je i tada, kao i sada, bio deo vlasti u Srbiji. Ipak, neke ljude, iz nekog razloga, ne "ubija" teška reč. A, očito ni postupak.

Vlastitu privrženost Srbiji Trifunović je nesumnjivo dokazao i u montiranom procesu "Državni udar", kada je za šaku evra obilazio režimske medije optužujući svoje sunarodnike i srpske političare u Crnoj Gori za planiranje terorističkih aktivnosti. Jednom špijun - uvek špijun. Tako je svoje sramne aktivnosti u Crnoj Gori ovaj dokazani saradnik režimskih službi bezbednosti nastavio crtanjem meta uredniku portala IN4S i huškanjem tužilaštva protiv slobodnih medija i intelektualaca.

Oštro se suprotstavljajući magistralnoj liniji zvanične srpske politike, ovaj "stručnjak" u svemu pronalazi i "mračni uticaj Rusije", koju krivi za pokušaj destabilizacije Crne Gore i regiona, ističući da je primarni cilj ruske politike "da proliju krv između Srba i suseda Crnogoraca, Hrvata, Makedonaca, Albanaca". Osim dokazanih špijunskih, antisrpskih aktivnosti, listi Trifunovićevih sagrešenja možemo dodati i - lažno predstavljanje. Naime, dekan Fakulteta za bezbednost u Beogradu, Vladimir Cvetković, poslao je cirkularno pismo medijima u kojem ih obaveštava da Darko Trifunović nije profesor na tom fakultetu, te da ovaj svesno obmanjuje javnost. "Trifunović je u zvanju naučnog istraživača i ne učestvuje u nastavi", napisao je dekan Cvetković.

Ipak, ovakvi i slični gafovi očito nisu sprečili Ivicu Dačića da Trifunovića uzime kao relevantnog partnera u izgradnji kompletnog sistema srpske bezbednosti. To nas svakako ne sprečava da konstatujemo da se ovog puta naš raspevani ministar dobro "zaigrao". I da zapitamo da li se ovim činom, ostvarujući saradnju sa doušnikom crnogorskog režima, otvoreno svrstava na njihovu stranu baš u momentu kada srpski narod u Crnoj Gori brani pravo na postojanje - navodi se u tekstu na portalu "IN4S".

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 9

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati