Politika

Direktno.rs

29. 01. 2020. 15:02 0

ĐILAS O BOJKOTU U BRISELU "Vučić laže Evropu, kao što laže građane Srbije"

Predsedavajući Saveza za Srbiju Dragan Đilas, zajedno sa Nebojšem Zelenovićem (osnivač SZS i predsednik ZZS) i Natanom Albaharijem (PSG), razgovarao je danas u Briselu sa potpredsednicom Evropskog parlamenta (EP) Klarom Dobrev o realnom stanju u Srbiji danas i zbog čega je bojkot jedina alternativa predstojećim izborima.

U okviru niza sastanaka sa evroparlamentarcima, predstavnici srpske opozicije danas će se sastati i sa Tanjom Fajon i Vladimirom Bilčikom, članovima delegacije EP u dijalogu o izbornim uslovima u Srbiji, kao i sa predstavnicima četiri najveće poslaničke grupe u EP.

Predstavnici srpske opozicije sagovornicima u EP izneli su realno stanje u Srbiji danas - od intenziviranja pritisaka na medije, proterivanja televizije N1 iz ponude kablovskih operatera, još brutalnije medijske satanizacije neistomišljenika režima, pokušaja uspostavljanja potpune kontrole nad pravosuđem ali i biračima.

- Sada je svima jasno da je režim Aleksandra Vučića obmanuo predstavnike EP koji su učestvovali u dijalogu o izbornim uslovima u Srbiji, te da nisu ispunili ništa što su obećali. Naprotiv. Zato, opozicija u Srbiji ostaje jedinstvena u odluci o bojkotu lažnih izbora na proleće - na republičkom, ali i lokalnim nivoima - stoji u saopštenju.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati