Politika

Direktno.rs

13. 01. 2020. 20:10 1

POSLE STEFANOVIĆA I ZORANE Vučić napao i Brnabićku

Preko medija koje kontroliše vlast, Aleksandar Vučić je nedavno napao ili pokušao da (pre)vaspita ministre Nebojšu Stefanovića i Zoranu Mihajlović, a sada je, preko "Blica", na red došla i Ana Brnabić, premijerka Srbije.

Čini se da se brod naprednjaka ljulja sve više. Na sajtu "Blic" objavljen je tekst sa naslovom "DAŠAK UČMALOSTI Kako je Ana Brnabić od osveženja u srpskoj politici postala još jedan ultrapartijski kadar, koji SEBE POREDI SA ŠEŠELJEM", koji govori o tome kako je Brnabić posle dve i po godine premijerskog mandata postala druga osoba. 

U tekstu se navodi da je Ana Brnabić bila presedan za Srbiju, prva premijerka u novijoj istoriji Srbije, nestranačka ličnost, pritom i deklarisana gej osoba, koja je izazvala potres u konzervativnim krugovima. Dalje piše da je obrazovana u inostranstvu, tehnokratski orijentisana, te da je Ana Brnabić delovala kao da je stranačka politika ne zanima i da je orijentisana na rezultate - investicije, smanjenje zaposlenosti, uvođenje Četvrte industrijske revolucije, kao i da brzo je zadobila poverenje IT sektora i startap zajednice.

Iako hvaljena na samom početku političke karijere, Brnabić je sada za medije pod kontrolom vlasti postala "jedna od glavnih uzdanica za sukobe sa političkim protivnicima", a dodaje i da u TV emisijama zvuči kao partijski vojnik bez vlastitog mišljenja, kao i da je nedavno sebe uporedila sa najtoksičnijim likom srpske političke scene - Vojislavom Šešeljem, priznajući da je "i sama iznenađena što se sve češće slaže s njim".

Kako se menjala Ana Brnabić?

U pomenutom tekstu navodi se da je Brnabić pre politike radila u nevladinom sektoru, kao ekspert, menadžerka za marketing, koja je između ostalog studirala poslovnu administraciju i da je sve to 2016. godine i kvalifikovalo za mesto ministra za državnu upravu i lokalnu samoupravu.

"U međuvremenu se slabo snašla u političkim vodama, pa je mic po mic preuzela ulogu partijskog jurišnika. U svakoj prilici kritikuje opoziciju koja je, po njenom sudu, kriva i za (ne)slobodu medija, ali i za situaciju na Kosovu", stoji u pomenutom tekstu i dodaje da je u javnosti ismevaju zbog nemuštih javnih nastupa koji često završavaju kao klipovi na društvenim mrežama.

Ništa bolje ne stoji ni sa intervjuima koji su izvor “bisera” i političkih gafova, navodi "Blic". 

U tekstu podsećaju na "veliko poniženje oko intervjua agenciji "Blumberg", u kom je rekla da će se Srbija, ukoliko bude primorana da bira između članstva u Evropskoj uniji i bližih veza sa Rusijom, odlučiti za ovo prvo", ali i na to kada je pojedine prištinske lidere nazvala "ljudima iz šume", aludirajući na političare koji su bili pripadnici OVK.

Na kraju, "Blic" premijerki poručuje da umesto da se posle svega uzda u čuvenu srpsku izreku “ćutanje je zlato”, Brnabić demonstrira da ima višak slobodnog vremena koje uglavnom provodi na Tviteru, u političkim prepirkama sa neistomišljenicima i pitaju: "Ima li, možda, pametnijeg posla za premijerku Srbije?"

U stvari, pravo pitanje je - koga Vučić sledećeg pušta niz vodu?

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati