Politika

[ Izvor: Beta ]

02. 12. 2019. 15:00 0

"Stefanovićev klan protiv klanova Aleksandra Vučića"

Predsednik Pokreta Dveri Boško Obradović rekao je danas da ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović ima svoj "kriminalni klan" i naveo da bi ga u svakoj  pravnoj državi posle ovakvih "krupnih" tvrdnji pozvalo tžilaštvo da im dostavi informacije, kao i da će  republički tužilac Zagorka Dolovac pokazati da je deo takvog klana ako to ne učini i zbog toga odgovarati posle političkih promena u zemlji.

On je, na konferenciji za novinare u holu Skupštine Srbije, rekao da se Stefanović "osamostalio i formirao svoj klan koji je u ratu sa klanom Andreja Vučića, brata predsednika Aleksandra Vučića" i da se sa bratom i ocem bavi trgovnom uticajem, kao i da ima grupu ljudi sa kojima to sprovodi uglavnom u oblasti trgovine oružjem, kao i zidanjem luksuznih hotela.
Kako je rekao, tužilaštvo je "rak rana" jer je nadležno da pokrene istragu i naredi policiji da preduzme odgovaruće radnje, ali, iako je održao već nekoliko sličnih javnih istupa, tužilaštvo "ćuti jer zna da je u pravu".

On je rekao i da je cilj takvih njegovih istupa da pomogne da se "pročisti" MUP od onih koji su deo "klana Stefanovića", jer je u policiji više od 90 odsto časnih, odličnih profesionalaca kojima se ne dopušta da rade svoj posao.
Govoreći o ratu "dva klana", on je naveo da je protiv "tajkuna" Dmitra Đurovića, kuma Stefanovića, pisao Srpski telegraf, što nije mogao, kako je naveo, bez odobrenja "klana Andreja Vučića", i to u tri nastavka.


"Kada sam", rekao je Obradović, "ja o ratu klanova obavestio javnost, naglo su prekinuli feljton iako su prethodno najavili nastavak".

- Srpska napredna stranka (SNS) je plašt za kriminalne aktivnosti, to je političko krilo kriminalne organizacije, u toku je rat dva klana - rekao je Obradović.


On je naveo i da je Stefanoviću osamostaljivanje omogućilo i to što ima nekoliko funkcija u državi, kao što je ministarsko ili čelno u Birou za koordinaciju službi bezbednosti, kao i da "drugom klanu" posebno smeta što je na čelu gradskog obora SNS.

- A sada da pređemo na novog junaka ovog serijala koji nosi isto prezime kao i prethodni, Goran Papić. U pitanju je Aleksandar Papić, čovek od najvećeg poverenja Nebojše Stefanovića i njegov prvi komšija u luksuznom kraju na Bežanijskoj kosi. Aleksandar Papić je čovek za specijalne operacije - istakao je Obradović.

Takođe je napomenuo da je firma Aleksandra Papića "Alcantara Invest" osnovala Centar za istraživanje korupcije (CIK), nevladinu organizaciju čiji sajt napada kritičare ministra policije Nebojše Stefanovića.

- Aleksandar Papić bio je onaj posrednik koji je u ime ministra policije išao kod vlasnika hotela "Šumadija" i nudio mu novac kako bi se zataškala afera sa ocem ministra policije Brankom Stefanovićem koji je vlasniku "Šumadije" nudio 300.000 evra u kešu kako bi preuzeo vlasništvo nad hotelom. Papićeva već pomenuta firma "Alcantara Invest" kupila je 2015. godine luksuzni hotel u Vrnjačkoj banji ispod cene kao jedini ponuđač, zatim dobila subvenciju iz državnog budžeta za renoviranje istog hotela i potom ga prodala drugoj osobi iz istog klana – sinovcu Dmitra Đurovića, Stefanovićevog kuma i velikog "SNS tajkuna" kako ga naziva "Srpski telegraf". U pitanju je Darko Đurović, vlasnik firme "Konrad" koja je 2012. godine prodala stan Nemanji Stefanoviću, bratu ministra policije. Za ovu kupovinu hotela u Vrnjačkoj Banji Papićeva firma, koja godinama posluje sa milionskim gubicima i blokadama, "iskeširala" je 725.000 evra - dodao je predsednik Dveri. 

Obradović je rekao da se Papić pominje i kao glavni čovek "Stefanovićevog klana" u Beogradu za poslove reketiranja privrednika i privatnog prisluškivanja. 

- Papić i Đurović su komšije u Sopotu, gde se gradi ogroman kompleks za koji se takođe ne zna poreklo novca. Papić se pominje kao glavni čovek "Stefanovićevog klana" u Beogradu za poslove reketiranja privrednika i privatnog prisluškivanja, a na fotografijama do kojih smo došli nalazi se tik uz ministra policije na zvaničnim proslavama MUP-a, poput Dana policije 2018, ili stranačkim susretima u Beogradu, poput posete opštinskom odboru SNS na Zvezdari 2017. godine - zaključio je on.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati