Politika

[ Izvor: Beta ]

28. 11. 2019. 12:05 9

"Vlasnik Jovanjice po hapšenju prvo zvao Andreja Vučića"

Potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić izjavio je danas da je policija utvrdila da je Predrag Koluvija, vlasnik poljoprivrednog dobra "Jovanjica" na kojem je pronađena velika količina marihuane, po hapšenju zvao brata predsednika Srbije Andreja Vučića, i da je reč o "velikom državnom poslu koji režim pokušava da zatvori hapšenjem neposrednih izvršilaca".

- Na 'Jovanjici' je proizvođeno i ulje kanabisa koje je sa deklaracijom 'proizvedeno u Holandiji' izvoženo u Makedoniju preko Koluvijine firme, a potom u Holandiju i druge države u kojoj je dozvoljena upotreba tog ulja - rekao je Aleksić.

On je naveo da policija nije saopštila da je više od 600 kilograma marihuane zaplenjeno na "Jovanjici" bilo zapakovano u pakete na kojima je pisalo "Kosovo".

Aleksić je rekao da je jedan od čestih kontakata u imeniku Koluvije i ministar policije Nebojša Stefanović i upitao da li je to razlog zbog čega se Stefanović nije oglasio o ovom slučaju. On je upitao i ko je taj moćnik koji je režimskim tabloidima i elektronskim medijima zabranio 12 dana, od 14. novembra do 26. novembra, da izveštavaju o zasadima marihuane na 12 hektara na poljoprivrednom dobru "Jovanjica".

- Odgovori su u telefonu Predraga Koluvije i pozivam nadležnog tužioca i Republičko javno tužilaštvo da istraže, ono što je u policiji već utvrđeno, da je Koluvija prilikom hapšenja zvao Andreja Vučića - ponovio je Aleksić.

Aleksić je istakao da je 2012. godine bilo hapšenje na istoj lokaciji i zaplena laboratorije i marihuane, kada je priveden Milan Koluvija, otac Predraga Koluvije. Dodao je i da je Predrag Koluvija hapšen u Nemačkoj zbog trgovine narkoticima.

- Takav čovek je od strane ove vlasti doveden 2012. kao veliki poljoprivrednik da pokrene organsku proizvodnju. Tu proizvodnju su obilazili svi iz vrha države i visoki funkcioneri Srpske napredne stranke, ministri, poslanici i prikazivali to kao veliku proizvodnju. Zašto su to radili kada je i u tom trenutku bila proizvodnja marihuane. Kada su Babić i Vulin obilazili imanje "Jovanjica" zasadi marihuane su već postojali, čemu su dokaz stabla stara četiri i pet godina. To govori o tome da iza ovog posla stoji država.

Kao jedan od razloga zašto smatra da je "Jovanjica" državni projekat naveo je i subvencije i dozvole koje je to gazdinstvo dobijalo od države.

- Organska proizvodnja na ovom gazdinstvu je od početka bila samo maska. Država je davala podsticaje, desetine miliona dinara je "Jovanjica" dobila što od Ministarstva poljoprivrede, što od Ministarstva privrede. Ove godine je "Jovanjica" dobila dozvolu Ministarstva poljoprivrede za proizvodnju industrijske konoplje i izvoz te iste konoplje na tržište Slovenije i Makedonije.

On je potom objasnio na koji način funkcioniše mreža izvoza marihuane.

- Predrag Koluvija je otvorio dve firme u Sloveniji i Makedoniji i tim firmama je izvozio kanabis, zvanično industrijsku konoplju. Firma u Sloveniji se zove "Balkan grov", vlasnik je Aleksandar Trifunović, isti čovek koji je direktor istoimene firme sa sedištem u Beogradu, čiji je vlasnik Predrag Koluvija. Firma koja je registrovana u Makedoniji je registrovana na istoj adresi kao i predstavništvo "Jovanjice" u Makedoniji, zove se "THC kvaliti grup".

Aleksić je upitao i republičku javnu tužiteljku Zagorku Dolovac zašto je za ovaj slučaj u Tužilaštvo za organizovani kriminal upućen tužilac iz Višeg javnog tužilaštva u Beogradu da vodi ovaj predmet. Takođe, postavio je pitanje i zašto je dat čovek u Tužilaštvo za organizovani kriminal, koji je od ranije poznat kao tužilac koji postupa u svim predmetima koji su povezani sa visokim funkcionerima Srpske napredne stranke i države i blizak je režimu.

On je još dodao da "Jovanjica" nije prvi slučaj u kojem je režim povezan sa proizvodnjom marihuane, i dodao da je Ivan Bojović iz Kraljeva, partner potpredsednice SNS-a Marije Obradović, bio jedan od vlasnika privatizovane zadruge "Graničar" u Gakovu, gde je zaplenjena marihuana vredna 50 miliona dinara.

- U službenom automobilu bivšeg državnog sekretara u Ministarstvu za rad Aleksandra Jablanovića, dok je ministar bio Aleksandar Vulin, pronađena je marihuana. Da li je ta marihuana bila iz 'Jovanjice' - upitao je Aleksić.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 9

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati