Politika

Direktno.rs

27. 11. 2019. 18:00 0

TEPIĆ ZA DIREKTNO: Koja je uloga Miće Pušice i Partizana u trgovini oružjem?

Potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić iznela je podatak da iza izvoza mina koje su završile u Ukrajini iz "Krušika" stoji član Glavnog odbora Srpske napredne stranke Milorad Mićo Pušica. Prema njenim rečima, Pušica je i deo afere u paraćinskoj "Staklari", povezuje se sa firmom Slobodana Tešića "Partizan Arms", odnosno "Partizan Tech", koja je istrgovala oružje sa libijskim vođom Al-Kaide Al Šarifom, a ona kaže i da nije normalno da oružje ide u ruke trgovcu i šverceru koji je na crnoj listi SAD.


- Milorad Mićo Pušica, po dostupnim informacijama, deo je afere u paraćinskoj "Staklari" sa bugarskim tajkunom i ortakom Tomislava Nikolića Cvetanom Vasilevim. Pušica je bio član Nadzornog odbora "Staklare", po političkoj liniji Srpske napredne stranke, a onda je sebe imenovao za predsednika tog Nadzornog odbora - rekla je za Direktno.rs Tepić.

Prema njenim rečima, treba se zapitati kakva je uloga Pušice u osnivanju firme Partizan Arms, inače, danas firme Slobodana Tešića, trgovca oružjem koji je na crnoj listi SAD i kakvu ulogu ima sa preprodajom oružja.

 

- Naime, Pušica je, po raspoloživim informacijama, bio funkcioner Sportskog društva Partizan u vreme kada Streljački klub Partizan osniva firmu Partizan Arms sa učešćem 30 odsto, koja se bavi prometom naoružanja. A isti Partizan Arms, dakle danas i zvanično firma Slobodana Tešića, preimenovala je u Partizan Tech, isto Slobodana Tešića - rekla je Tepić.

Inače, osnivač Partizan Armsa SD/Sportsko društvo Partizan je Streljački klub, a Pušica je tada bio u upravi Partizana.

 

- Partizan Arms je istrgovao oružje sa libijskim vođom Al - Kaide Al Šarifom, sa kojim je Tešić bio u delegaciji. Normalno je za streljački klub da mu treba naoružanje, ali nije normalno da to ide u ruke Slobodana Tešića, trgovca i švercera, koji je 10 godina bio na crnoj listi UN zbog krijumčarenja oružja, a sada je na crnoj listi SAD i označen je kao opasan za nacionalnu bezbednost SAD - rekla je Tepić.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati