Web portal Direktno.rs koristi kolačiće i Google analitiku u svrhu merenja i prikazivanja oglasa koji su prilagođeni vama. Kliknite na dugme Prihvatam kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno vama. Saznaj više

Politika

Direktno.rs

08. 11. 2019. 16:32 2

Ministarstvo: "Đilas je bitanga", on odgovara: "Vratite dete u vrtić"

Opštinski odbor Srpske napredne stranke u Žitorađi reagovao je na tvrdnje predsednika Stranke slobode i pravde Dragana Đilasa da je petogodišnja devojčica u toj opštini izbačena iz vrtića, zato što joj je tata član SSP-a. A stigao je odgovor.

 - Zbog toga što decu izbacujete iz vrtića samo zato što im je neko od roditelja član opozicione političke stranke,  odgovaraćete - poručio je Dragan Đilas. On je danas reagovao i na saopštenje SNS, u kojem je od Marka S. Milenkovića, državnog sekretara u Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog, nazvan bitangom.

- Čestitam g. Šarčeviću na izboru ovakvog saradnika. Ništa logičnije od toga da se obrazovanjem u Srbiji bavi čovek koji političke protivnike u zvaničnom saopštenju naziva bitangama i lopovima. I koji ne zna da se po pravopisu prvo piše ime pa prezime. Što se tvrdnji koje je ova Vučićeva individua iznela u saopštenju tiče, ponoviću: Dete koje se upiše u vrtić i u njega ide tri godine, ne može iz istog biti ispisano. Rang liste se mogu praviti samo za decu koja prvi put konkurišu. Marta je izbačena iz vrtića isključivo iz razloga što se njen otac politički aktivirao u borbi protiv ludila koje je zavladalo Srbijom - poručio je prvi čovek SSP.

Đilas je demantovao navode iz saopštenja SNS-a, da je inspekcija obilaskom predškolske ustanove utvrdila da nepravilnosti u radu nema.

- Tvrdnja koju je Marko Milenković izneo da prosvetna inspekcija nije našla nepravilnosti prilikom kontrole predškolske ustanove predstavlja notornu laž. U dopisu dostavljenom roditeljima 2. oktobra prosvetni inspektor Dragana Krstić konstatuje citiram: "U radu predškolske ustanove su utvrđene nepravilnosti. Naloženo je ustanovi da roditelje obavesti o načinu na koje može koriistiti pravo koje im pripada po zakonu". Što se navodne rang liste tiče, tražićemo po Zakonu o dostupnosti informacija da nam predškolska ustanova dostavi kriterijume po kojima je rang lista napravljena, odluku kojom je komisija formirana, kao i imena članova komisije koji su kršeći Zakon izbacili Martu iz vrtića. Marka Milenkovića ću tužiti za uvredu. Sredstva koja ću za uvredu dobiti uplatiću za ugroženu decu, tojest u humanitarne svrhe. Time ću mu omogućiti da uradi i nešto dobro za decu u Srbiji - navodi se u Đilasovom odgovoru.

Ranije danas, OO SNS Žitorađa izdao je saopštenje, koje je potpisao državni sekretar u Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Marko S. Milenković, a koje prenosimo u celosti. 

- Građani Srbije znaju koliki je Dragan Đilas lažov i lopov, a to posebno znaju građani Beograda koje je ostavio u ogromnim dugovima dok su njegove privatne firme sticale milione evra profita. Posebno ga se sećaju deca Beograda od kojih je oteo objekat za dnevni boravak kako bi pravio rijaliti program i zgrtao milione evra. Kada je Đilas završio svoj rijaliti deci je ostavio zmije i đubre, a svojim firmama i sebi višemilionske profite - napisano je u saopštenju.

Kako dalje navode Komisija koja se sastoji od zaposlenih je sprovela rangiranje u skladu sa kriterijumima predviđenih Zakonom.

- Istine radi, u predškolskoj ustanovi "Prva radost" sproveden je konkurs za upis u celodnevni boravak dece. Komisija koja se sastoji od zaposlenih sprovela je rangiranje u skladu sa kriterijumima predviđenih Zakonom. Kako prostorni kapaciteti ne dozvoljavaju prijem sve dece u vrtić postoje i deca koja su se na žalost našla ispod crte za prijem, među kojima je i mala Marta Milojević. Ono što je važno a što ne napominje manipulator Đilas, jeste činjenica da je prosvetni inspektor Ministarstva prosvete u najkraćem roku postupao po prijavi roditelja i nije našao nepravilnosti u radu komisije. U kontekstu potrebe i male Marte i druge dece prosvetni inspektor je dana 3.11.2019. godine naložio da se direktor obrati lokalnoj samoupravi za finansiranje i proširenje kapaciteta od 20% što je direktnor i uradio već narednog dana 4.11.2019. godine (Prilog 1) i taj zahtev će biti usvojen na prvoj sednici SO Žitorađa. Takođe, ovih dana kreće dogradnja postojećeg objekta predškolske ustanove "Prva radost" koji će povećati kapacitete za još četrdesetoro dece, nakon čega u opštini Žitorađa neće postojati lista čekanja.

Takođe, dodali su da su sva deca podjednako važna i vredna.

- Sprska napredna stranka bori se za svetlu budućnost sve dece u Srbiji i sva deca su joj podjednako važna i vredna za razliku od bitangi Đilasa, Bastaća, Jeremića i Obradovića koji sa svojim aktivistima priželjkuju smrt i silovanje Vučićevoj deci - kaže se u saopštenju koje je potpisao Marko S. Milenković, državni sekretar u Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i poverenik OO SNS Žitorađa.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se

Neka nova matematika

Zoran Živković [03.06.2020.]

Video dana

Čoveče oladi

Anketa

Da li je ulazak Srpske liste u Vladu Kosova izdaja?

Rezultati