Politika

[ Izvor: M. R. ]

26. 09. 2019. 14:00 0

POSLANIK SNS POKRENUO LAVINU Zbog ove izjave moguć je raskol u vladajućoj koaliciji

Izjava poslanika Srpske napredne stranke Dragana Šormaza koji je u intervjuu za Danas rekao da SNS ne treba da pravi koaliciju sa Socijalističkom partijom Srbije (SPS) i da je vreme da ta stranka "krene da stiče iskustvo opozicionog rada", ne može a da ne pokrene pitanje da li je na pomolu raskol u vladajućoj koaliciji? 

 

- Sa SPS-om ne treba praviti koaliciju. Vreme je da počnu da stiču iskustvo opozicionog rada - rekao je Šormaz u intervjuu za Danas. 

Politikolog Boban Stojanović kaže za Direktno.rs da mu ova izjava ne deluje kao neki aktuelni raskol, već više kao uobičajne trzavice koje postoje.

 

- Ali, ovo je više najava da bi u slučaju bojkota izbora SPS gotovo sigurno postao nova opozicija. I da je to možda priprema kako SPS-a za opozicionu poziciju, a vrlo moguće i neki manji partneri iz SNS koalicije, koji bi možda mogli samostalno i da izađu na izbore. To jeste jedan od puteva da SNS nakon izbora napravi parlamentarnu opoziciju - SPS i manje stranke iz aktuelne SNS koalicije - rekao je Stojanović.

 

Politički analitičar Dragomir Anđelković smatra da sa stanovišta političkih interesa i vladajuće Srpske napredne stranke i generalno vladajuće koalicije da je dobro da se vladajuća koalicija SNS i SPS produži, jer ta koalicija osigurava stabilnost Srbiji.

- Šormazov stav je legitiman, ali za Srbiju takva perspektiva posmatranja nije dobra. On je poslanik Srpske napredne stranke, nije ni predsednik niti potpredsednik. Otuda, ne verujem da je za sada njegov stav nešto što je toliko relevantno da bi on mogao da govori o novim trendovima i o novim kretanjima na političkoj sceni. Svaki dalji raskol bi bio štetan i za te partije i za zemlju, pogotovo u okolnostima kada jedan deo partija preti bojkotom. Ove dve stranke imaju nacionalno usmerenje, imaju veliki kredibilitet u Moskvi, odnosno Rusiji koja nam je ključni faktor u odbrani Kosova, pa je dobro da te dve stranke zajednički ostanu u koaliciji - rekao je Anđelković za Direktno.rs.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Nosilac liste

Zoran Živković [20.05.2024.]




Video dana

Pazi prste!

Anketa

Da li će Nikola Jokić igrati na Olimpijskim igrama?

Rezultati