Zdravlje

[ Izvor: Mediji ]

23. 07. 2024. 11:08 1

Ovo je najgori sok koji možete da popijete

Da li su voćni sokovi zdravi, kao što ponekad tvrde, ili su možda potencijalna opasnost. Za mnoge voćni sokovi mogu biti dobra opcija, naročito tokom toplih letnjih meseci, ali pojedini voćni sokovi su krivci za povećanje šećera u krvi, ali i težine.

Jednu vrstu voćnog soka trebalo bi izbegavati, naročito svakodnevni unos, kako biste izbegli prikrivene skokove šećera, ali da biste održali kilažu.

Džesi Fejder, trener i dijetetičar, otkrio je koji voćni sok treba izbaciti potpuno iz ishrane jer negativno utiče na težinu i povećava nivo šećera u krvi. Fejder je otkrio da sve vrste veštačkih aromatiziranih sokova (poznatih po tome što su puni šećera) treba izbegavati. Dakle, aromatizovani "voćni" sokovi spadaju u nekvalitetnu kategoriju jer u sebi nemaju nijednu hranljivu vrednost, već isključivo šećere i aromu.

U šarenom svetu voćnih sokova, postoji ogromna raznolikost koja mami naše nepce. Od klasične pomorandže i jabuke do egzotičnih mešavina, ovi napici često nude zgodan način da dobijete dozu vitamina i osveženja. Međutim, nisu svi sokovi napravljeni na isti način. Neki, prepuni dodanih šećera i bez vlakana, mogu povećati nivo šećera u krvi i potencijalno dovesti do gojenja.

- Voćni sokovi s veštačkom aromom s velikim količinama dodanih šećera su najgori jer dovode do gojenja i skoka šećer u krvi. To obično uključuje stvari poput voćnog punča, limunade, havajskog punča, voćnih koktel sokova itd. Ovi voćni sokovi sadrže vrlo malo voća, ako ih uopšte ima - kaže Fejder.

On dalje dodaje da su ovakvi sokovi puni boja, sastojaka, šećera i kalorija. Ove stvari ne samo da će povećati šećer u krvi, već mogu dovesti do gojenja tokom vremena ako se konzumiraju svakodnevno.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Doručak na travi

Zoran Živković [02.09.2024.]




Video dana

Beba uspavala tatu

Anketa

Da li će lista "nepodobnih" za ulazak u Srbiju ostati na snazi?

Rezultati