Zdravlje

[ Izvor: Mediji ]

27. 06. 2023. 07:00 2

Preko njenog srca je samo koža: Čudesna devojčica

Upoznajte čudesnu devojčicu koja je rođena sa srcem koje se umesto unutar grudnog koša nalazi tik ispod kože.

Dari Borun je pre četrnaest godina rodila Virsaviju koja je postala prava internet senzacija. Stanje u kom se ova devojčica nalazi naziva se Kantrelova pentalogija i javlja se kod jednog od milion novorođenčadi. Srce se umesto unutar grudnog koša nalazi ispod kože.

Mlada Virsavija suočila se sa brojnim izazovima zbog retkog stanja koje je ostavilo njeno srce nezaštićeno zbog odsustva grudnog koša i trbušnih mišića. Tokom trudnoće, lekari su upozorili njenu majku Dari da je malo verovatno da joj ćerka preživeti trudnoću ili porođaj. Uprkos sumornoj prognozi, njena nepokolebljiva ljubav prema svom nerođenom detetu primorala ju je da nastavi sa trudnoćom.

Danas, ova izvanredna mlada devojka uživa u svom životu, baveći se tipičnim aktivnostima koje odgovaraju njenim godinama.

- Ona je zaista čudo i volim takvu kakva jeste. Ona je apsolutno jedinstvena. Ona jeste jedna u milion - ističe Virsavijina majka.

Dari Barun je ponosno podelila slike svoje ćerke golih grudi na Instagramu. Ove slike su prikazale Virsavijino otkriveno srce. Dari je verovatno crpela snagu iz svoje živahne devojčice, koja obožava ples, crtanje, jahanje ponija i slušanje Bijonse.

Da bi zaštitila svoje srce, Virsaviia uvek nosi meku odeću. Dari kaže: „Volim svoju ćerku takvu kakva jeste. Tako ju je Bog stvorio, ali ne želim da se ovo stanje desi drugoj deci ukoliko se može sprečiti. Podržavam rad NHLBI istraživača da nastave sa istraživanjem ovog retkog stanja i možda pronađu način da ga izleče.

Virsavijino zdravstveno stanje je poznato kao Pentalogija Kantrela i pogađa samo jedno dete od milion. Zanimljivo, njeno srčano stanje joj ne izaziva nikakav bol niti ometa njene svakodnevne aktivnosti. Uprkos sposobnosti da se bavi redovnim aktivnostima, Virsavija mora da bude izuzetno oprezna da ne bi povredila grudi, jer bi to moglo predstavljati značajan rizik za njeno potpuno nezaštićeno srce ispod površine kože. Da bi zaštitila svoj vitalni organ od oštećenja, ona marljivo nosi pokrivač za grudi radi zaštite.

Majka kaže: "Virsaviji nije lako da živi sa srcem na spoljnoj strani grudi jer je zaista izloženo i krhko, pošto je tik ispod površine kože. Ponekad i meni i njoj može da se javi anksioznost kad saznam koliko je ranjiva." Uprkos tome što je svesna značajnih rizika povezanih sa svojim stanjem, devojčica živi normalno.

Ona ističe: "Ponekad može biti teško kada mi je nivo kiseonika nizak, i tad osećam vrtoglavicu. Međutim volim da budem aktivna i da pevam i plešem sa svojim prijateljima.”

Virsaviia do sada dobija veliku podršku svojih fanova na Instagramu koji njenu priču nazivaju istinskom inspiracijom. Ona dodaje: „Moje srce je drugačije, ali to me čini potpuno jedinstvenom i volim to. Sjajno je videti kako roditelji podržavaju svoju decu i prepoznaju njihovu jedinstvenost uprkos njihovim razlikama. Na primer, druga devojčica — mala Luna je imala ogroman nevus na rođenju, ali je njena majka učinila sve da bude uverena da je lepa i svoju jedinstvenu osobinu pretvorila u izvor ponosa i radosti.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Baštovan

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati