Zdravlje

Promo

09. 08. 2022. 12:55 1

Protetika na implantima

Najbolje rešenje za nadoknadu izgubljenog zuba predstavljaju zubni implanti. Za njihovu ugradnju je najbolje obratiti se stručnim stomatolozima koji su bezbrojno puta imali priliku da izvršavaju ovaj zahvat.

Stomatološka ordinacija Dental Zona može da se pohvali bogatim iskustvom koje stoji iza njihovog stručnog tima. Nakon detaljnog pregleda i savetovanja oni će prepoznati situacije u kojima je opcija postavljanja zubnih implanata najbolja, a nakon određenog vremena zakazaće sam zahvat.

Šta su zubni implanti?

Zubni implant zapravo predstavlja zamenu za koren izgubljenog zuba, izgrađuje se od titanijuma i njegov oblik podseća na navrtanj. On se postavlja u ležište ispod desni i nije vidljiv golim okom. Nakon određenog vremena od njegovog postavljanja on u potpunosti srasta sa koskom pa se na njega postavlja krunica ili zubni most. Šta će biti postavljeno zavisi od potreba samog pacijenta, odnosno zavisi od toga da li se kod njega susreće:

Nedostatak jednog zuba
Nedostatak više zuba
Potpuna bezubost

Pre postavljanja zubnog implanta pacijenti se moraju savetovati oko svih daljih detalja sa stručnim stomatologom koji će im objasniti sve dealje ovog procesa. Ono što je sigurno jeste da oni predstavljaju dugorajno rešenje za sve one koji se godinama bore sa nedostatkom zuba. Postupak ugradnje po navodima stomatologa sastoji se iz dve faze. Prva je ugradnja jednog il više implanta, a druga je postavljanje stalnih krunica. Razmak između ove dve faze najčešće iznosi 2 do 3 meseca.

Kako izgleda ugradnja zubnih implanata?

Pre ugradnje implanata obavezno se mora uraditi detaljan stomatološki pregled kako bi se utvrdilo da li postoji neki problem koji bi mogao negativno uticati na sam ishod hiruškog procesa, Regija na kojoj se planira postavljanje implanta naročito mora biti brzbedna za sve dalje korake. Proces ugradnje obavlja se u lokalnoj anesteziji i u zavisnosti od broja implanata može trajati od 45 minuta do nekoliko sati. Da bi se implant smestio na mesto podiže se sluzokoža, koja se nakon njegovog postavljanja ušiva. Sve dalje informacije oko toga šta bi trebalo izbegavati nakon ovog zahvata pacijenti dobijaju od stomatologa. Kada stručna lica utvrde da je dovoljno vremena prošlo na nekoj od daljih kontrola uklanjaju se konci.

Ali treba biti strpljiv dok ne dođe vreme da vaš osmeh opet zasija, budući da se implanti mogu opteretiti krunicama tek nakon 2 do 3 meseca od ugradnje implanata u vilicu. Implanti moraju biti dobro učvršćeni, pa je kako bi sve prošlo bezbedno vredno čekati nekoliko meseci. U tom intervalu izrađuju se estetske krunice koje pacijentu koriste dok mu se ne postave one trajne. Stalne krunice se irađuju na osnovu tačnog oblika, dužine i boje kako se ne bi razlikovali od ostalih zuba u vilici. Da bi bile kompletno izrađene potrebno je sačekati između nedelju i dve nedelje. U tom intervalu treba uraditi i nekoliko proba kako bi sve proteklo u izvanrednom redu kada dođe vreme njihovog zvaničnog postavljanja. Definitivno postavljanje stalnih krunica na implant može se vršiti cementiranjem zubnih krunica ili šrafovima.

Zubni implant je trajno rešenje i traje večno dok se savetuje menjanje postavljenih krunica na svakih 10 godina. Ipak u malom broju slučajeva dolazi do ispadanja zubnog implanta zbog lošeg rada ili loše higijene. Zato je važno da ako odlučite da ugradite implante posetite stručnog stomatologa kako se ne biste susreli s ovim neprijatnostima.

Ugradnja implanta u stomatološkoj ordinaciji Dental Zona

Cena zubnog implanta pre svega će zavisiti od brenda koji pacijent izabere na savetovanju sa stomatologom. Budući da je potrebno izvršiti detaljan pregled i pripremiti područije za zahvat neophodno je otkloniti sve što može negativno uticati na implante. S obzirom da dosta faktora određuje cenu najbolje se o njoj raspitati na konsultaciji sa stomatologom u ordinaciji. Stručnost je epitet koji krasi stomatologe Dental Zone u Vršcu.

Njihovo iskustvo i stručnost oslobodiće vas svakog straha koji se javlja zbog ovog zahvata. Ordinacija se nalazi u Zmaj Jovinoj 11, a pregled možete zakazati radnim danima od 8h do 13h i od 16h do 19h. Vikendom po dogovoru sa izabranim stomatologom. Tim je otvoren da čuje sve vaše predloge i rado će odgovoriti na sva pitanja oko kojih imate nedoumice. U implantologiji kao i u mnogim drugim oblastima imaju višegodišnje iskustvo pa možete biti sigurni da se nalazite u bezbednim uslovima proverenih stručnjaka.

Ukoliko razmišljate o ugradnji zubnog implanta zakažite u budućem intervalu svoj pregled i posavetujte se sa stručnjacima. Benefiti implanata su brojni a kao rezultat dobićete zube koji podjednako isto izgledaju kao i vaši prirodni.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati