Zdravlje

[ Izvor: Auto klub ]

21. 02. 2022. 09:29 3

Ostao vam ključ u zaključanom autu? Ima rešenja

Nekoliko trikova vam može pomoći ukoliko se nađete u situaciji kada ste van zaključanog vozila, a ključevi su ostali u automobilu. Ovaj problem se češće dešava sa modernim automobilima, ali postoji rešenje da svog četvorotočkaša otključate i bez ključa.

 

Naravno, prvi i logičan korak jeste da pronađete rezervni ključ i da na taj način otključate auto, ali ukoliko ga ne posedujete u tom trenutku, postoje tri načina na koje možete otključati vaš auto bez ključa.

 

1. Tanko uže ili pertla

Za ovaj proces najbolje je tanko uže, ali u slučaju da nemate uže u datom trenutku, može poslužiti i pertla. Najpre je potrebno da napravite čvor koji će vam pomoći da podignete bravu. Omču kojom ćete izvršiti povlačenje brave centrirajte na gornji desni ugao vozačevog prozora, a zatim pokretima kao da koncem čistite zube ubacite kanap u kabinu. Kada se omča nađe oko brave, povucite je kako biste otključali vrata automobila.

2. Ofinger

Ovaj trik ste verovatno već videli u nekoliko filmova. Potrebni su vam ofinger i klešta, a kleštima ispravite ofinger tako da dobijete dugačku metalnu žicu sa kukom na dnu. Zatim ofinger progurajte odmah do prozora i improvizovanom kukom dohvatite kvaku za otključavanje. Kada osetite da ste je uhvatili, povucite i vrata će se otključati.

3. Klin

Pronađite tanak, ali čvrst alat koji vam može poslužiti kao klin. Zatim je potrebno izvući gornji desni deo vrata na vozačevoj strani, a klin će poslužiti kao držač okvira vrata. Nakon toga, uzmite drugu, tanku šipku i pritisnite dugme za otključavanje vrata.

Kako piše Auto Klub, sa ovom metodom treba biti vrlo oprezan jer lako može da se ogrebe boja ali i da se pokidaju zaštitne gume na okviru prozora. Takođe, gornji deo okvira vrata mogu da ostanu savijena od klina pa ćete možda morati da posetite auto limara.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 3

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Sednica o litijumu

Zoran Živković [02.10.2024.]




Video dana

Električna turpija za nokte

Anketa

Da li dva jajeta, kako kaže Toma Mona, mogu čoveka da drže ceo dan sitim?

Rezultati