Zdravlje

Direktno.rs

11. 06. 2021. 13:21 1

Na vakcinaciji saznala da je najstarija na svetu (FOTO)

Indija već neko vreme obara dnevne rekorde novozaraženih koronavirusom i onih koji su od njegovih posledica preminuli, zato su vlasti insistirale da se najstariji građani vakcinišu u što kraćem roku. Tom prilikom otkrivena je i registrovana verovatno najstarija žena na svetu.

Kako prenose mediji u Indiji, lekari su, obilazeći najstarije sugrađane kako bi im dali dozu vakcine, naišli na Rehti Begum. Begum tvrdi da ima 124 godine, što je sedam godina više od Japanke Kane Tanaka, koja trenutno slovi za najstariju ženu na svetu.Ukoliko Begumova ima zaista 124 godine, to bi značilo da je dve godine starija od Žin Kalment, Francuskinje koja je 1997. preminula u 122 godini, i koja je zvanično priznata kao najstarija žena ikad.Baka iz Indije je lekarima pokazala karticu za topli obrok, na kojoj stoji da ima 124 godine. Lekari su potvrdili da su Begumovoj dali vakcinu u sredu u distriktu Jamu i Kašmir.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Korektura

Zoran Živković [11.10.2024.]




Video dana

Brze pruge Srbije

Anketa

Da li vam je teško da dođete do nove autobuske stanice?

Rezultati