Poznati

Direktno.rs

11. 03. 2022. 10:38 0

Ed Širan na sudu: Branio se pevanjem

Nagrađivanog muzičara tužili su zbog njegovog velikog hita "Shape Of You".

Britanski muzičar, Ed Širan pojavio se na sudu u Londonu zbog svog velikog hita "Shape Of You" iz 2017. godine.

Naime, zbog autorskog prava tužili su ga umetnik Sami Čokri (Chokri), koji je poznatiji pod imenom Sami Svič (Switch) i njegov muzički producent Ros Odonog (Ross O'Donoghue) koji tvrde kako pojedini stihovi Širanove pesme previše podsećaju na stihove u njihovoj pesmi "Oh Why" iz 2015. godine.

Širan je zato na suđenju otpevao deo svoje pesme koji je sporan, a zatim i pesmu Nine Simone "Feeling Good" kako bi pokazao da ako peva dve različite pesme u istom tonalitetu, njihove melodije ipak mogu zvučati slično.

Advokat muzičara i njegovog producenta, rekao je da je Širan verovatno ranije čuo pesmu te je iskopirao, a pevač i njegovi saradnici su to porekli.

Advokat je opširno ispitivao nagrađivanog pevača o procesu pisanja pesme u oktobru 2016. godine s njegovim koautorima. Na sudu su se puštali i snimci Širana na kojima peva u različitim visinama.

Širan ja na sudu rekao i kako se 2016. godine povukao sa muzičke scene kako bi se fokusirao na stvaranje nove muzike te da nije aktivno pratio britansku muzičku scenu.

- Ja, Džoni i Stiv smo ovdje da očistimo naše ime - rekao je na sudu gde je ranije rekao da nikada pre nije čuo za muzičara koji ga tuži kao ni za njegovu pesmu.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Nisam spavao!

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati