Poznati

Direktno.rs

30. 10. 2021. 17:36 0

Balerina: Šerbedžiju je prva žena ostavila zbog neverstva

Glumca Radeta Šerbedžiju pripadnice lepšeg pola uvek su smatrale vrlo privlačnim muškarcem, a u prvi brak stupio je veoma mlad, kada su on i njegova izabranica imali jedva 23 godine. Njeno ime bilo je Ivanka Cerovac, a od milja ju je zvao svojom balerinom.

Te 1969. godine, Rade je diplomirao na Akademiji, a Ivanka u Školi za ritmiku i ples. Bila je to prava, iskrena mladalačka ljubav, ali, mada su bili srodne duše, nije im bilo suđeno da njihov brak opstane.

Prve godine obeležili su i njihovi prvi profesionalni uspesi. Šerbedžija je brzo dobio angažman u gradskom pozorištu “Gavella” u kojem je igrao Šekspirovog “Hamleta” i “Ričarda Trećeg”, a Ivanka je postala plesni koreograf u Zagrebačkom pozorištu mladih.

Dobili su dvoje dece - 1971. godine rodio im se sin Danilo, koji je ime dobio po Radetovom ocu, a dve godine kasnije i ćerka Lucija.

Rade je već tada imao dosta glumačkog iskustva, no, kako je rasla njegova slava, tako je i brak sa Ivankom počinjao da se urušava.

Zanimljivo je da je Šerbedžija u stihovima priznao svoju krivicu. U pesmi "Hamlet mašina", koja je nastala 1992. godine, pisao je o "veš-mašini" koju je posle venčanja kupio svojoj voljenoj.

- Iskra ili Olimpija, tako se nekako zvala i uredno i vredno prala, zatim se već kod mojih prvih sitnih neverstava počela kvariti... - napisao je Rade.

Razveli su se 1987, a prvoj supruzi posvetio je i zbirku pesama u kojoj je napisao dirljive stihove: "od nas ništa nije ostalo osim dvoje odrasle dece koja nas svojim životima uveravaju da sve to nije bio tek san i privid".

Bivši supružnici ostali su prijatelji i posle razvoda i tako je ostalo sve do 2010. godine kad je Ivanka iznenada preminula od moždanog udara u 63. godini života. Rade je danas oženjen Lenkom Udovički sa kojom ima troje dece: Milicu, Ninu i Vanju.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Vrati mi papuču

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati