Poznati

Direktno.rs

25. 12. 2020. 09:10 0

Humanost bez premca: Niko nije znao za njegove donacije

Legendarni pevač Džordž Majkl, koji je preminuo na današnji dan pre četiri godine, izdvajao je velike svote novca na jednu stvar.

Majkl je svetu bio poznat prvenstveno kao prvoklasni muzičar, a tek onda zbog neobičnog života. Iako se trudio da sakrije privatnu sferu od znatiželjne javnosti, često je bio "zvezda" skandala.

Njegov ljubavni život zanimao je tabloide koji su ga u stopu pratili ne bi saznali više "pikantnih" detalja.Poslednjih godina Majkl je imao zdravstvenih problema, pa je i nastavak njegove profesionalne karijere bio upitan. Uspeo je da se izbori sa svim poteškoćama, pa je vest o njegovoj smrti potresla javnost. Skoro tri meseca nakon njegovog odlaska, objavljen je zvaničan uzrok smrti. Patolog je zaključio da je Majkl umro prirodnom smrću, te da je patio od oslabljenog srca i oštećene jetre.

Iako je vest o njegovoj preranoj smrti šokirala i rastužila svet, ubrzo su počeli da se pojavljuju različiti dokazi o pevačevoj humanosti.

Naime, Dejm Ester Rancen, osnivač organizacije ChildLine, za zlostavljanu decu, decu sa mentalnim bolestima i decu zavisnike, otkrila je da im je Majkl poklonio tantijeme od singla "Jesus to A Child".- On je godinama bio jedan od najdarežljivijih filantropa, ali je bio odlučan da to ne bude otkriveno u javnosti. Niko van organizacije ne zna koliko je Majkl novca dao za najranjiviju decu, ali ja vam mogu reći da se radi o milionima funti - otkrila je Dejm Rancen.

Muzičar je poklanjao i tantijeme od nekih svojih najvećih singlova organizacijama Childline, The Terrence Higgins Trust i Macmillan Cancer Support.

- Od kada je njegov partner Anselmo Felepa preminuo od HIV-a, Majkl je mnogo godina pomagao Trust Terensa Higinsa - rekla je Džejn Baron iz ove organizacije.- Džordž je uplaćivao novac a poklonio nam je i tantijeme od singla "Don't Let the Sun Go Down" da bi nam pomogao da izdržavamo ljude zaražene HIV-om. Njegove donacije doprinele su viziji sveta u kojem ljudi sa HIV-om žive srećnim životom bez predrasuda i diskriminacije - dodala je Baronova.

Džordž Majkl je pomagao i totalnim neznancima. Kada je saznao da je jednoj ženi potrebno 15 hiljada funti za veštačku oplodnju, pozvao ju je i uplatio novac. Jednoj konobarici je dao napojnicu od pet hiljada funti jer je znao da je u dugovima i da se školuje za medicinsku sestru.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Majska sačekuša

Zoran Živković [08.05.2024.]




Video dana

Čips

Anketa

Ko će osvojiti Ligu šampiona?

Rezultati