Poznati

Direktno.rs

11. 10. 2020. 11:33 0

Trebalo mu je 256 audicija za uspeh: Luk Peri i dalje neprežaljen

Luk Peri, koji se proslavio ulogom Dilana Mekkeja u seriji "Beverly Hills 90210", a njegova iznenadna smrt prošle godine šokirala je kolege i brojne obožavatelje širom sveta, danas bi proslavio 54. rođendan.

Glumac je nakon 256 audicija na koje je otišao pre nego što je dobio prvu ulogu, kako je svojevremeno priznao, postao tinejdžerska ikona i jedan od glavnih glumaca serije "Beverly Hills 90210", a njegova smrt u martu prošle godine još nije prežaljena ni od njegovih bliskih kolega. Danas bi napunio  tek 54 godine.

Perry je rođen u Ohaju, a odrastao je s majkom En i ocem Koijem sve dok se oni 1972. godine nisu rastali. Njegova majka kasnije se udala za Stiva Beneta, s kojim je dobila još jedno dete, a Lukov biološki otac preminuo je od posledica srčanog udara 1980. godine.

Nakon što je završio srednju školu, odselio se u Los Anđeles kako bi ostvario glumačku karijeru. Radio je razne poslove, a pre nego što je dobio veću ulogu bio je na čak 256 audicija za filmove i serije. Pojavio se u nekoliko sapunica pre nego što je 1990. godine dobio ulogu Dilana Mekkeja u tinejdžerskoj drami "Beverly Hills 90210".

Zanimljivo je i to da je aa audiciju došao zbog uloge Stiva Sandersa, ali je nju ipak dobio Ijan Ziering.

Nije prošlo dugo i Peri je već bio tinejdž zvezda, a za njim su uzdisale devojke širom sveta. Pojavio se u međuvremenu i u nekoliko filmova, a u jednom trenutku odlučio je da napusti popularnu seriju kako bi glumio neke ozbiljnije uloge.

- Biću povezan s Dilanom dok ne umrem, ali to mi je u redu. Ja sam Dilana stvorio i on je moj lik - rekao je Luk jednom prilikom.

Glumio je u seriji "Oz", a igrao je i jednu od glavnih uloga u popularnoj seriji "Riverdale", i to mu je jedna od posljednjih uloga u životu. Posljednji film koji je snimio bio je "Once Upon A Time In Hollywood", u kojem je igrao rame uz rame sa Leonardom Dikaprijem i Bred Pitom.

Luk se 1993. godine oženio za Rejčel Mini Šarp, a par je u braku dobio dvoje dece. Rastali su se 2003. godine, a pre tragične smrti bio je veren za psihološkinju Vendi Medison Bauer.

Krajem februara 2019. godine Peri je doživeo jak moždani udar u svom domu u Los Anđelesu i odmah je prevezen u bolnicu. Međutim, tamo je usledio još jedan, nakon čega je porodica pristala da ga doktori isključe sa aparata koji su ga održavali u životu. Preminuo je 4. marta, a imao je tek 52 godine.

I dok je Američka filmska akademija prošle godine na dodeli Oskara napravila propust, te nije u u deo gde odaju počast preminulim članovima uvrstila i Luka, brojne kolege još uvek ne mogu da poveruju da ga nema i često objavljuju posvete slavnom glumcu na svojim društvenim mrežama.

Pogledajte kako ga se Dženi Gart, čuvena Keli iz "Beverly Hills 90210" prisetila na današnji dan.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Tuđa ruka svrab ne češe

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati