Muzika

Direktno.rs

23. 03. 2022. 09:13 0

Darko Rundek prodaje tri gitare

Muzički fanovi, posebno oni koji već decenijama prate ono što neumorno stvara Darko Rundek, gotovo u neverici su primili informaciju da jedna radnja na zagrebačkoj Trešnjevci prodaje čak tri njegove gitare.

- Dragi prijatelji gitaristi i oni koji će to tek postati! U prodavnici Audio Epilog, Tratinska 34, Zagreb, prodaju se tri moje gitare: električni Framus iz 1972. godine, elektro-akustični Godin Acusticaster i 12-žični Ovation iz 80-ih. Sve su ove gitare dale svoj zvuk mojim brojnim koncertima i snimcima, a sada mogu i vašim. Ako nekom znači, mogu na instrumentu ostaviti potpis ili drugi znak da je nekad bio moj - napisao je legendarni muzičar u objavi na svom Facebooku.

Zagrebački Jutarnji list kontaktirao je Rundeka kako bi proverili da li je informacija tačna, a on im je to potvrdio.

- Imam mnogo gitara. Ne mogu da se pohvalim kolekcijom kakvu ima moj kolega Ante Gelo, koji kod kuće drži najmanje dvadeset gitara, ali ove tri odlučio sam da prodam jer će sigurno nekoga razveseliti, a meni ostaje još najmanje šest. Svaka je drugačija, neka s plastičnim žicama, neka električna… - rekao je Rundek za Jutarnji list.

Pomalo skromno dodaje kako ne bi voleo da se od toga diže prevelika fama, jer ne smatra da su te gitare toliko značajne da bi se o njima pisalo, ali jasno je da je reč o zaista značajnim i vrlo vrednim artefaktima muzičara koji je na mnogo načina uticao na regionalnu muzičku scenu.

Radi se o pravim kolekcionarskim primercima, Framus iz 1972. u savršenom je stanju i za njega će kupac morati da izdvoji najmanje 600 evra.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Očekivanja

Zoran Živković [13.05.2024.]




Video dana

Prvi put je najteže

Anketa

Ko će osvojiti Ligu šampiona?

Rezultati