Muzika

Direktno.rs

06. 03. 2022. 11:13 6

Koja li je tajna RTS dirigenta?

Finalno veče "Pesme za Evroviziju" obeležio je i revijalni deo u kome su mnogi nekadašnji evrovizijski učesnici i domaće zvezde pevali najbolje i najpopularnije kompozicije sa festivala italijanske muzike u Sanremu. I jedan mladić pored njih.

Međutim, iako su pesme izvodili neki od najpopularnijih pevača sa ovih prostora, poput Jelene Tomašević, Kneza, Lene Kovačević ili Sergeja Ćetkovića, sudeći po reakcijama na društvenim mrežama, simpatije gledalaca odneo je dirigent Velikog revijskog orkestra RTS-a Filip Bulatović.

On je za svaku pesmu pripremio, može se slobodno reći, jedinstvenu dirigentsku koreografiju. Skakanje, pevanje, zabava u svakom pogledu.

Filip Bulatović (33), jedan od naistaknutijih srpskih džez pijanista i kompozitora, skrenuo je pažnju šire javnosti na sebe đuskanjem uz evrovizijske hitove.

Kako živi u inostranstvu, Beogradu se vraća iz Njujorka, gde živi i stvara od 2017. godine. Klavir je počeo da svira sa osam godina. Završio je nižu muzičku školu “Kosta Manojlović”, a potom džez odsek u srednjoj muzičkoj školi “Stanković” u klasi prof. Miloša Krstića. Sa samo 16 godina počinje sa prvim džez nastupima.

U tom periodu upoznaje eminentnog nemačkog dirigenta i kompozitora Petera Herbolzheimera koji ga je pozivao da se pridruži jednom od najboljih internacionalnih omladinskih džez orkertara “Bu-jazzo” Big Band. Studirao je na Muzičkoj akademiji u Kelnu u klasi čuvenih džez pijanista - John Taylor i Hubert Nuss. Filip se nametnuo kao sidemen u grupama dva srpska džez velikana Duška Gojkovića i Stjepka Guta. Tada počinje da nastupa i sa muzičarima kao što su Vitto Giordanio, Johan Hoerlen, Vladimir Kostadinovič, Dušan Novakov...

Komentatori na društvenim mrežama su odušvljeni, "Apsolutni favorit, bez konkurencije, mi je dirigent Filip Bulatović", "Filip Bulatović, dirigent revijalnog orkestra RTS, najveća faca večeras. On, pa svih 18 izvođača iza njega", samo su neki od komentara na Tviteru.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 6

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Nisam spavao!

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati