Muzika

Direktno.rs

12. 02. 2022. 17:58 4

Sećanje na Nešu Leptira: Poslednjom igrom oduševio splitski "Poljud"

Nenad Radulović, poznatiji kao Neša Leptir, koji je preminuo na današnji dan, 12. februara 1990. godina, važio je za jednog od najvoljenijih muzičara sa jugoslovenske muzičke scene. Karijeru je započeo kao pevač i frontmen grupe Poslednja igra leptira 1979. godine.

Albumi koji su bili objavljeni tokom osamdesetih, kao što su "Napokon ploča" (1982), "Ponovo ploča & Druge priče" (1983), "Opet ploča - Srce od meda" (1985), "Grudi moje Balkanske" (1986) i "Zajedno smo piškili u pesku" (1987) bili su rado slušani.

Bend je bio popularan širom bivše Jugoslavije, od Vardara do Triglava. Možda i najupečatljiviji koncert koja je imala Poslednja igra leptira u svojoj karijeri bila na je na stadionu "Poljud", na takozvanom "Mitingu mira" 1985. godine, gde je uz njihove hitove uživalo 55.000 ljudi, piše Yugopapir.

Podsetimo su kako su Neša Leptir i njegova Poslednja igra leptira oduševili publiku u Splitu.

Poslednja igra leptira - "Vrati se":

Poslednja igra leptira - "Nataša":

Poslednja igra leptira - "Dečko, 'ajde o'ladi":

Pored navedenih hitova, Poslednja igra je izbacila još mnoge nezaboravne, kao što su "Jeleni umiru sami", "Grudi balkanske", "Srce od meda", "Zajedno smo piškili u pesku", "Nemoj da me nerviraš"...

Neša Leptir je glumio i u Indexovom radio pozorištu. Krajem osamdesetih se teško razboleo. Humoristički duh ga nije napuštao ni u najtežim trenucima, nastupao je i tokom lečenja. Preminuo je 12. februara 1990. godine.

Pre bolesti započeo je da radi na novom albumu, ali je snimio samo pesmu "Modra bajka" koja je posthumno objavljena na istoimenoj kompilaciji hitova grupe Poslednja igra leptira.

 

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 4

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Primopredaja

Zoran Živković [17.05.2024.]




Video dana

Muzikalni magarac

Anketa

Ko će osvojiti titulu u ABA ligi?

Rezultati