Muzika

Direktno.rs [ Izvor: Mediji ]

20. 08. 2021. 11:10 2

Dino je obožavao našeg muzičara: Danas bi slavio rođendan

Na današnji dan rodio se jedan od najtalentovanijih muzičara bivše Jugoslavije Dino Dvornik (1964-2007). Od kako se pojavio na tadašnjoj jugoslovenskoj sceni, privukao je pažnju.

Kako je vreme odmicalo, njegova karijera i popularnost je rasla. Nema ko nije slušao pesme "Tebi pripadam", "Ti si mi u mislima", Jače, manijače", "Afrika" i druge.

Dino je dao veliki broj intervjua, a mi ćemo izdvojiti onaj koji je dao na samom početku karijere. Dvornik je u razgovoru ispričao koje domaće muzičare ceni.

- Od naših bendova cenim Ekaterinu Veliku, a moj ljubimac je pre svih Oliver Mandić. Najsrećniji sam bio kada sam mu pustio svoje pesme, a on se pohvalno izrazio o njima. Verovali ili ne, toliko mu se dopala numera "Tebi pripadam", da ju je pustio čak četrdeset puta zaredom - rekao je Dino Dvornik svojevremeno, a prenosi "Yugopapir".

Dino je otkrio kako je to prezivati se Dvornik.

- Ne bih nikada bežao o svog identiteta i poznatog prezimena, a manje pokušavao da sakrijem, kao recimo, Boris Novković. Svestan sam da mnogi misle da sam do nekih uspeha došao preko svog oca (glumca Borisa Dvornika). Varaju se! Bilo mi je čak i mnogo teže, jer sam želeo da se dokažem u muzici, uprkos skepticima koji su tvrdili: "Njemu je lako, može da se folira, jer je sin Borisa Dvornika - rekao je Dino Dvornik.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati