Muzika

Direktno.rs

01. 06. 2021. 18:11 0

Nagrada Milan Mladenović: Najbolja ex Ju pesma

Zadužbina Milana Mladenovića i ove godine tradicionalno će dodeljivati nagradu Milan Mladenović. Nagrada se dodeljuje za najbolju pesmu na teritoriji bivše Jugoslavije, na osnovu odluke stručnog žirija.

Ove godine u žiriju su frontmen benda "Urban & 4" Damir Urban, muzičar Kiril Džajkovski, bivši bubnjar EKV-a Ivan Fece Firči, Katarina Epstein, urednica tematskog kanala RTS-a "Rock and Roll" i autorka emisije "Pop ringišpil" na Radio Beogradu 1 i Zoran Stajčić, glavni i odgovorni urednik portala "Ravno do dna".

Konkurs za nagradu Milan Mladenović 2021 biće objavljen danas, 1. juna.

- Ako bih rekao da zamišljam pobedničku pesmu, rekao bih vam previše ili bih vas naveo da ispunite moje želje. Pokvario bih taj efekt iznenađenja ... Pa prijavite svoje! Naročito vi mladi koji možda niste sigurni u sebe - budite iskreni, pustite pesmu da izađe iz vas. Iznenadite me - Rekao je Zoran Stajčić.- Dragi autori i izvođači, drage kolege muzičari, vaše gitare, ta luda vremenska mašina, okrenite se budućnosti i donesite zvuk koji tek dolazi! Donesite nam nešto novo, sveže i iskreno! Jednom kad se vaša pesma prvi put zavrti u eteru, svet treba da postane bolje mesto. "Ništa više neće biti isto" - rekao je Urban.

Nagrada Milan Mladenović ustanovljena je sa ciljem podsticanja muzičkog stvaralaštva koje karakterišu vrednosti svojstvene umetničkom nasleđu Milana Mladenovića.

- Konkurs je otvoren za sve umetnike u regionu koji su inovativni, energični, maštoviti i različiti u svom muzičkom i poetskom izrazu. Radujemo se pesmama i sigurni smo da će ovogodišnja nagrada ispuniti standarde koje je postavio veliki umetnik Milan Mladenović - rekla je Katarina Epstein pre raspisivanja konkursa koji će biti otvoren od 1. do 30. juna.

Nagrada Milan Mladenović biće treći put dodeljena na svečanosti 21. septembra, na rođendan Milana Mladenovića.

Svi detalji o nagradi i konkursu biće objavljeni na veb stranici www.milanmladenovic.com.

Stručni žiri će prvo odabrati 12 finalista koji će biti objavljeni na promotivnoj kompilaciji u produkciji Zadužbine Milana Mladenovića, a dobitnici ovogodišnjeg priznanja biće nagrađeni i novčano, sa 2.000 evra.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Namirivanje

Zoran Živković [03.05.2024.]




Video dana

Nisam spavao!

Anketa

Kojim rečima čestitate Uskrs?

Rezultati