Muzika

Igor Velimirović

20. 02. 2021. 06:52 13

A mislio sam da si besmrtan...

Jednog dana zastaćete negde na sred neke dobro poznate ulice, pogledaćete u nebo i razumećete zašto se sve baš tako desilo. Duboko ćete udahnuti novi život i hrabrim koracima krenuti dalje, i najzad shvatiti da je život previše kratak da biste bili nesrećni.

Đole, sva tvoja deca danas plaču. Širom sveta. Steglo srce, suze idu, čiste emocije svaki put me bace u prošlost, jer ti, Đole, nisi dao da odrastem i ostarim.

Otišao si tiho i bez pozdrava. Sa svom toplinom koju si nosio, i božjim darom da me rasplačeš, obraduješ, nasmeješ...

I kako bez tebe? Ti si uvek znao najlepše reči, ti si čak i ćutao više od svih. Ti si imao smeh koji sve leči, ti si od psovke činio stih. Ko će sad da zapeva, da me vrati u detinjstvo, priseti prvog poljupca, zaljubljivanja, vojničkih dana, ljubavi, našeg (sumornog) života "s ovima".

Da, ti si, Đole, samo otišao na drugo mesto, da sve nas gledaš odozgo i šalješ najtananije stihove.

Ma nisi umro, ostavio si bogatstvo u rimama kao svedočanstvo jednog dečaka iz "Nova Sada na Dunavu". Pamtićemo te, gledati, slušati, pričati, podsećati, i učiti naše naslednike kako je jedan mornar na dnu Panonskog mora našao ćup sa predivnim stihovima.

Malo su ulice, trgovi i mostovi koje će (pokušati) da nazovu po tebi. Ti zaslužuješ da uđeš u školske udžbenike, da se o tebi čita i piše, kako si obeležio generacije i generacije.

I to je malo. Malo je, jer si bio najveći. Od Vardara do Triglava rušio si rampe, ljudi su ljudi, govorio si, a ne Srbi, Hrvati, Bosanci...

Završiću našu priču s jednim moglo je biti, ali nije. I ko zna, kroz par godina kad sretnemo se, pričaćemo o nama kroz šalu, možda, mada ni jednom ni drugom neće biti smešno u dubini duše.

Nedostajaće mi ona tvoja druga strana mene da upotpuni mozaik moje životne priče.

Jer u oblacima ne živi niko. Samo neostvareni snovi.

Zar si morao da odeš?

Mislio sam da si besmrtan...

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 13

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Tuđa ruka svrab ne češe

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati