Film i TV

Direktno.rs

11. 10. 2021. 20:00 0

Jeste znali da su najluđi crtani junaci, Ren i Stimpi, iz Jugoslavije?

Jedan od najluđih crtanih filmova, ako ne i najluđi, koji se prikazivao jeste "Ren i Stimpi". Glavni junaci crtaća su psihotična čivava Ren i dobroćudni mačor Stimpi, a ljudi širom sveta su pratili njihove avanture.

Crtani film "Ren i Stimpi" izaziva različite reakcije kod publike. Nekima je to nešto najbolje što su ikada gledali, dok je nekima odvratno.

Bilo kako bilo, Ren i Stimpi su popularni širom sveta i dan danas, a da li ste znali da potiču iz Jugoslavije. Ako ne, evo i priče.

Naime, o poreklu Rena i Stimpija pričalo se prvo u 8. epizodi druge sezone, koja nosi naziv "Mad Dog Hoek". Naime, ovi crtani junaci tada se kao kečeri bore protiv fizički nadmoćnijih protivnika.

Ren i Stimpi uspevaju da ih nadmudre, a snagatori počinju da im prete.

- Znamo gde živite - rekli su kečeri Renu i Stimpiju i pritom pokazali poster sa krajolikom na kojem piše "Holivud, Jugoslavija".

Da su Ren i Stimpi zaista iz Holivuda koji se nalazi u Jugoslaviji svedoči i 17. epizoda druge sezone pod nazivom "A Visit To Anthony". Naime, njih dvojica (Ren i Stimpi) dobijaju poziv od mladog obožavatelja iz Amerike, pod imenom Entoni, da ga posete u Americi.

Ren i Stimpi prihvataju poziv, pozdravljaju se sa svojim najmilijima iz Holivuda u Jugoslaviji, a onda prelaze Atlanski okean i stižu do Sjedinjenih Američkih Država.
Podsetimo, Ren i Stimpi su sinronizovani i na srpski jezik. Glas Renu je dao Dimitrije Stojanović, a Stimpiju Vladislava "Vaca" Đorđević, koja je davala glas i Sunđeru Bobu Kockaloneu.

Podsetimo se čuvene pesme "Sreća, sreća, radost" u izvođenu Rena i Stimpija:

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Namirivanje

Zoran Živković [03.05.2024.]




Video dana

Fitnes oprema

Anketa

Kojim rečima čestitate Uskrs?

Rezultati