Film i TV

Direktno.rs

16. 02. 2021. 18:34 0

Nikad se nisu ni poljubili: Priča o Selmi iz hita "Bijelog dugmeta"

Čuvena grupa "Bijelo dugme" ima brojne hitove, ali jedna ima posebno romantičnu priču. Pesmu "Selma" napisao je Vlado Dijak posvetivši je devojci Selmi Borić u koju je bio zaljubljen.

U jednoj emisiji Selma je objasnila da je 1945. godine, kada je imala svega 16, upoznala Vladu, koji je bio zaljubljen u nju. Bila je rodom iz Zenice, a na fakultet je išla u Sarajevo.

Često je vikendom putovala kući vozom i jedanput je Vlado sreo na tom putu. Ponudio se da joj ponese mali, tamnocrveni koferčić do železničke stanice. Ispratio je u voz, a prozor pored kojeg je sela bio je razbijen. On joj je dobacio: "Selma ne naginji se kroz prozor". Nakon tog susreta, Vlado Dijak je napisao pesmu, a Selma nije znala da je takav utisak ostavila na njega. Tek joj je 1962. njen otac poslao novine u kojima je bila objavljena pesma "Selma". Niko od kolega joj nije jerovao da je baš ona ta Selma o kojoj se peva. Prvi put Selma je čula tu pesmu u izvedbi "Bijelog dugmeta" 1975. godine u koncertnoj dvorani "Vatroslav Lisinski". Vlada njoj nikada konkretno nije izjavio ljubav, samo je zadivljeno gledao, rastali su se, a nikad se čak nisu ni poljubili.Selma se u jednom od intervjua osvrnula na taj njihov poseban odnos, prisećajući se lepih trenutaka kada je krenula na fakultet i iza sebe ostavila zaljubljenog Vladu ne znajući za njegove emocije. Preminula je krajem januara ove godine.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Revizionista

Zoran Živković [18.09.2024.]




Video dana

Laka zarada, bez ulaganja

Anketa

Da li dva jajeta, kako kaže Toma Mona, mogu čoveka da drže ceo dan sitim?

Rezultati