Zabava

Mediji

13. 10. 2024. 22:06 0

Mislili su da odmara, a ona bila mrtva u fotelji! Na dan sahrane naše pevačice dogodio se SKANDAL

Lola Novaković, jedna od najpoznatijih pevačica jugoslovenske muzičke scene, započela je svoju karijeru veoma rano. Već sa 22 godine, njen izuzetan talenat prepoznat je kada je primljena u Radio Beograd kao vokalni solista.

Njena karijera je ubrzo krenula uzlaznom putanjom, obeležena brojnim hitovima, osvojenim nagradama i održanim koncertima. U to vreme, Novakovićeva je postala sinonim za kvalitetnu muziku, a njeni emotivni nastupi su osvajali srca publike širom Jugoslavije.

Jedan od najvažnijih trenutaka njene karijere bio je učešće na Pesmi Evrovizije 1962. godine, kada je sa pesmom „Ne pali svetla u sumrak“ Jugoslaviji donela visoko četvrto mesto na ovom prestižnom takmičenju. Taj nastup je dodatno učvrstio njen status muzičke zvezde, a pesma je postala jedan od njenih zaštitnih znakova.

Iako je njena profesionalna karijera bila zavidna, mediji su često više pažnje posvećivali njenom privatnom životu.

Udavala se 3 puta, a umrla sama

Lola Novaković se udavala tri puta, a svaki od tih brakova izazvao je interesovanje javnosti.

Prvi put je uplovila u bračne vode sa profesorom Borom Kragujevićem, ali je taj brak trajao svega dve godine.

Njen drugi suprug bio je Milo Jovanović, za koga se udala 1966. godine, no ni ovaj brak nije bio dugovečan, jer su se razveli četiri godine kasnije, 1970.

Govorili su da je agent CIA

Najviše pažnje privukao je njen treći brak sa estradnim umetnikom Draganom Antićem. Njihova veza izazvala je brojne spekulacije zbog razlike u godinama – Lola je bila starija od Dragana više od deset godina, što je u tadašnjem, konzervativnijem društvu, bilo neuobičajeno i izazivalo kritike. Bez obzira na to, njihova veza je opstala do 2000. godine, kada su se razveli, a Lola je tada odlučila da se povuče iz javnosti.

Tokom trećeg braka, mediji su često pisali o njoj, neretko se baveći i kontroverznim temama. Između ostalog, pisalo se da je bila u ruskom zatvoru, a neki su išli čak toliko daleko da su je optuživali da je bila agent CIA-e.

Nakon razvoda, Lola Novaković se povukla iz javnog života, te su je njeni verni obožavaoci mogli videti tek na pojedinim koncertima i u predstavama Pozorišta na Terazijama, gde je bila stalni član. Kao jedna od najsvetlijih zvezda jugoslovenske muzičke scene, nosila je titulu „prve dame jugoslovenske muzike“, koju su joj dali mediji i kolege.

Izgledala kao da spava, a bila je mrtva

Nažalost, poslednje godine života provela je u samoći. Preminula je 2016. godine u svom domu na Ceraku, a prema izveštajima, pronađena je u fotelji, izgledalo je kao da mirno spava, a kad su prišli, bila je mrtva.

Tokom života, verovatno razočarana načinom na koji su je tretirali mediji i društvo, izrazila je želju da ne bude sahranjena u Aleji velikana, već na skromniji način.

Na dan njene kremacije dogodila se nesvakidašnja sramota – njen dom je opljačkan, a lopovi su odneli mnoge vrednosti koje su pripadale ovoj muzičkoj legendi. Ovaj incident nije odmah dospeo u medije, već tek tri meseca kasnije, zahvaljujući insistiranju jednog od njenih bliskih prijatelja, što je dodatno potreslo njene obožavaoce i sve koji su je poštovali.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Korektura

Zoran Živković [11.10.2024.]




Video dana

Brze pruge Srbije

Anketa

Da li vam je teško da dođete do nove autobuske stanice?

Rezultati