Zabava

Mediji

14. 06. 2024. 12:13 0

Selin Dion pila smrtonosne doze valijuma! Pevačica uzimala jake lekove koji mogu da je ubiju

Selin Dion uzimala je dnevne doze valijuma u količini koje bi mogle da ubiju čoveka!

Slavna pevačica je ovo sama ispričala, rekavši da je to bio njena očajnički potez u borbi sa sa retkim neurološkim poremećajem. Kako je navela, jednom se desilo da je uzela čak 90 miligrama valijuma dnevno.

Najpre je počela sa 20 miligrama ovog snažnog leka kako bi obuzdala mišićne grčeve i napade. Doze za odrasle su obično 2 do 10 miligrama. Ali kako se njeno telo naviklo na tu dozu, na kraju je morala da poveća unos - do 90 miligrama ponekad. 

- Devedeset miligrama valijuma može da vas ubije. Možete prestati da dišete. I u jednom trenutku, stvar je u tome da se moje telo naviklo na 20, 30 i 40 miligrama. I to mi je trebalo. Opuštalo mi je celo telo - rekla je Dion za NBC News.

Selin je konačno smanjila lekove kada je pandemija Covid-19 počela u proleće 2020. godine jer više nije bilo nastupa i nastupila je izolacija.

- Sve sam zaustavila uz pomoć lekara jer kada smanjite ove lekove, postoji šansa da umrete. Ne možete jednostavno, odmah zaustaviti sve - objasnila je.

Međutim, kada je prestala da konzumira lekove, simptomi su se pogoršali. Dion je šokirala svoje fanove krajem 2022. godine kada je otkrila da pati od retkog stanja, koje je uticalo na njen svakodnevni život i rad.

- Epizodne grčeve mišića često izazivaju razne stvari, uključujući stres. To može da bude dobar ili loš emocionalni stres. Dakle, to može da nastane kad radite nešto što volite, kao što je potpisivanje. I možemo da vidimo kako ti grčevi mišića izlaze - rekla je dr Amanda Pike, neurolog u Koloradu koja leči Selin Dion.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Sednica o litijumu

Zoran Živković [02.10.2024.]




Video dana

Električna turpija za nokte

Anketa

Da li dva jajeta, kako kaže Toma Mona, mogu čoveka da drže ceo dan sitim?

Rezultati