Zabava

06. 06. 2024. 20:40 18

"Koliko mi je trgova otkazano..." : Seka Aleksić trpi pritiske jer kritikuje Vučića

Pevačica Seka Aleksić, ostavila je komentar na objavi na Tviteru, putem kojeg je sugerisala da je zbog svojih političkih stavova i podršci protestima "Srbija protiv nasilja", koji su se održavali tokom prošle godine, ostala bez mnogobrojnih tezgi i nastupa na trgovima, te da je označena kao "politički nepodobna".

Sve je krenulo nakon objave jednog korisnika Tvitera koji je podelio priču pevača Milana Topalovića Topalka, koji tvrdi da je zbog kritike režima i predsednika Srbije Aleksandra Vučića izbačen iz žirija sa jednog muzičkog takmičenja u Topoli.

Kako je rekao, folk pevač Milan Topalović Topalko trebalo je da bude član žirija ovog meseca na muzičkom takmičenju u Topoli ali je, kako tvrdi, predsednik te opštine dobio depešu da Topalko u tom mestu ne sme da peva.

- Dvanaestog jula trebalo je da budem član žirija na danima Zorana Jovanovića u Topoli… i da u revijalnom delu otpevam par pesama… Danas me koleginica iz organizacije obavestila da je predsednik opštine Topola dobio depešu iz Beograda da Topalko ne sme da peva - napisao je Toplako na Instagramu.

- Ovo nećete čuti nigde u medijima… Ovo nije ucena… Nije zloupotreba institucija… Ovo nije obračun vlasti sa svakim čovekom koji javno kaže da nije za njih, kako bi ga uništitli za primer drugoma. E pa ja vam kažem da neću stati dok vas ne počistim sa političke scene makar mi to bilo poslednje u životu - nastavio je Milan Topalović.

Korisnik društvene mreže X, nekadašnji Tviter, podelio je ovu vest uz komentar.

- Osim ovog čoveka i Seke Aleksić, ne sećam se da je neki pevač narodne muzike podigao glas protiv ludila u kojem živimo. I naravno, trpe zbog toga. Imaju moju podršku - napisao je on.

Seka Aleksić, koja je označena na tvitu, odgovorila je da je zbog svojih političkih stavova zabranjena na trgovima.

- Ispričaću jednom, samo da nađem vremena, koliko mi je trgova otkazano u jednoj nedelji, ali, nije to važno… pevale su neke druge koleginice. Mozda ispričam i koje - napisala je Seka ispod.

Pevačica je tokom prošle godine dobila veliki uspon popularnosti među opozicionim glasačima koji tvrde da ranije nisu slušali muziku Seke Aleksić, ali da su oduševljeni njenim stavovima i suptilnom podrškom protestima "Srbija protiv nasilja".

Seka je iz nedelje u nedelju, kako su se održavali protesti nakon stravičnog masakra u osnovnoj školi u Ribnikaru u maju prošle godine, davala podršku istim i pozivala građane da izađu na proteste.

Seka Aleksić je tada na Tviteru i delila fotografije s protestima, uz komentare – "Je l sam rekla da će biti danas sunčano?", praveći aluziju na to da je srećna zbog toga što su se građani "probudili".

U isto vreme, početkom ove godine, ponudila je da svoj stan u Beču ustupi glumcu Ammaru Mešiću, koji je zbog podrške protestima i kritike Aleksandra Vučića dobio otkaz u seriji "Igra sudbine" koja se emituje na TV Prva.

Ona mu je tada poslala privatnu poruku i rekla da će mu stan ustupiti besplatno, u trenutku kada je on objavio da se preselio u Beč i da sada radi na građevini, jer za njega kao glumca više nema posla u Srbiji jer je "politički nepodoban".

 

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 18

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Idealan tajming

Zoran Živković [26.06.2024.]




Video dana

Ritam mašina

Anketa

Da li treba Dragan Stojković Piksi da ostane selektor Srbije?

Rezultati