Zabava

[ Izvor: Mediji ]

05. 06. 2024. 15:23 1

Evrovizija 2024 pod istragom zbog kontroverzi

Nezavisni stručnjak istražiće događaje oko ovogodišnje Evrovizije nakon niza kontroverzi poput diskvalifikacije holandskog takmičara ili propalestinskih protesta. Međunarodno muzičko takmičenje diskvalifikovalo je holandskog takmičara Josta Klajna zbog "incidenta" u kom je navodno pretio zaposlenoj u produkciji, a izraelska takmičarka Eden Golan nastupala je u vreme pogoršanja humanitarne situacije u Gazi.

Izraelska nacionalna televizija kasnije je tvrdila da je bila suočena s "prikazima mržnje bez presedana" od drugih država. Organizatori Evrovizije potvrdili su da će se stoga sprovesti istraga tih događaja.

- Evropska unija radiotelevizija (EBU) želi stalno da radi na poboljšanju svojih usluga i događaja - rekli su.

- Kako bismo dodatno ojačali evrovizijsko takmičenje, zatražili smo od nezavisnog stručnjaka da istraži ESC 2024 u Malmeu i s EBU-ovim vladajućim telima podeli šta je otkrio i zaključio kako bismo nastavili da poboljšavamo taj godišnji događaj - dodaje se.

Nakon takmičenja na kom je pobedila Švajcarska, ispred hrvatskog Bejbi Lazanje, organizatori su najavili da će sprovesti istragu jer deo delegacija "nije poštovao duh pravila".

Tokom nedelju dana dugog takmičenja propalestinski demonstranti stizali su pred lokaciju takmičenja kako bi izrazili podršku stanovnicima Gaze i kritikovali učešće Izraela. Nastup njegove predstavnice dočekan je zvižducima i uzvicima negodovanja. Izraelsku delegaciju kritikovali su i drugi takmičari, poput irske Bambie Thug.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Sednica o litijumu

Zoran Živković [02.10.2024.]




Video dana

Električna turpija za nokte

Anketa

Da li dva jajeta, kako kaže Toma Mona, mogu čoveka da drže ceo dan sitim?

Rezultati