Zabava

Direktno.rs

08. 02. 2024. 14:13 5

Pred Đinđićevu godišnjicu stiže "Sablja": Glumci?

Serija “Sablja”, politički triler koji se bavi ubistvom Zorana Đinđića, kao i događajima pre i posle 12. marta 2003. godine, stiže na male ekrane. Gledaćemo je od 24. februara, subotom i nedeljom na RTS-u.

Držeći se faktografije, ali uz umetničku slobodu, kreatori Vladimir Tagić i Goran Stanković (dvojac poznat TV publici po seriji "Jutro će promeniti sve"), potrudili su se da daju presek društveno-političke situacije u zemlji od devedesetih do dvehiljaditih godina i da dočaraju atmosferu neizvesnosti koja je vladala te 2003. godine u Srbiji.

U glavnim ulogama naći se se – Dragan Mićanović kao premijer Zoran Đinđić, Milica Gojković kao novinarka Danica Mandić, Ljubomir Bandović kao policajac Boris Rakić i Lazar Tasić u ulozi Uroša Ristića-Malog.

Feđa Štukan igra policajca sa kojim Boris (Bandović) radi na slučaju ubistva premijera, a ulogu Daničine (Gojković) majke odigrala je Jasna Đuričić.

Autori ističu da je u pitanju “dramska interpretacija stvarnih događaja – plod mašte i kreativne slobode autora. Glavni likovi su izmišljeni, a neke scene rezultat su pretpostavke, umetničke obrade i ne predstavljaju objektivnu istinu.“

Mnogi od junaka serije zasnovani su na stvarnim ličnostima koje su godinama punile novinske stupce u rublikama od politike do crne hronike.

Marko Grabež tumači lik Čedomira Jovanovića, Bebu Popovića igra Marko Marković, Ružicu Đinđić Tihana Lazović, Dušana Mihajlovića Srđan Miletić, Zorana Živkovića Igor Borojević, Radeta Bulatovića igra Miodrag Krčmarik, Radeta Markovića Gojko Baletić, Jovicu Stanišića Izudin Bajrović, a Vojislava Koštunicu Predrag Bjelac.

U priči o ubistvu premijera i akciji “Sablja” neizostavni su i likovi Milorada Ulemeka-Legije (tumači ga Sergej Trifunović), Mileta Lukovića – Kuma (Miloš Timotijević), Dušana Spasojevića-Duće (Bojan Navojec), braće Simović (Marko Gizdavić i Nenad Heraković), Sretka Kalinića (Dino Bajrović), Zvezdana Jovanovića (Bojan Krivokapić), Dejana Milenkovića-Bagzija (Miloš Đurović), Ljubiše Buhe Čumeta (Ljubiša Miličić), Ljiljane Buhe (Anđelika Simić)…

Uz navedena imena, iz epizode u epizodu pojavljuju se brojni glumci iz Srbije i inostranstva – Jasmin Geljo, Zlatko Burić, Vahid Džanković, Dolya Gavanski, Bojan Žirović, Peđa Marjanović, Muhamed Hadžović, Marija Škaričić, Mirsad Tuka, Dejan Tončić, Dragana Varagić, Linda Rousseva…

Reditelji serije su Goran Stanković i Vladimir Tagić, a scenaristi Dejan Prćić, Marjan Alčevski, Maja Pelević, Vladimir Tagić i Goran Stanković. Produkciju serije potpisuju RTS i „This and That Productions“.

Prvi zvanični trejler serije “Sablja” biće objavljen u petak, 9. februara, na YouTube kanalu RTS.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 5

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati