Zabava

[ Izvor: Mediji ]

24. 01. 2024. 14:37 0

Naše glumice koje su nestale na vrhuncu karijere

Već prvim ulogama došle su do srca publike, međutim, odlučile su da se posvete drugom pozivu...

Mlade su započele karijere na daskama koje život znače, ali su vremenom odlučile da promene profesiju i posvete se drugom pozivu.

Ulogu Marije u čuvejom filmu "Žikina dinastija" tumačila je Rialda Kadrić, koja je neočekivano dobila ovu rolu umesto Sonje Savić.

Mlada glumica se, međutim, odrekla uspeha i glumačke karijere, pa se devedesetih godina prošlog veka preselila u London, gde je izvesno vreme radila kao voditelj "Glasa Amerike", a potom se posvetila psihoterapiji kojom se bavila do kraja života.

Glumica Marija Petronijević, koju su svi zavoleli u seriji "Selo gori, a baba se češlja", gde je glumila Ivanu, potpuno se povukla i živi daleko od kamera i očiju javnosti.

Vratila se u rodno selo, rodila decu i posvetila imanju.

Na Instagramu je više puta pokazala njivu na kojoj njene ovčice pasu.

- Još uvek same biraju gde će... i sa svakim novim danom ih ima sve više - napisala je glumica.

Glumice Vesne Stanojević mnogi se sećaju iz kultnih filmova kao što su "Poslednji krug u Monci", "Tamna je noć", "Zaboravljeni" i mnogim drugim. Ipak, uloga po kojoj je najviše ostala prepoznatljiva je rola Ruže u filmu "Tri karte za Holivud", iz kog se posebno pamti čuvena scena sa Branislavom Lečićem.

Međutim, Vesna se na vrhuncu popularnosti povukla iz profesije kojom su mnogi mislili da će se baviti celog života, spakovala kofere i preselila se u London. Stanojevićeva već dve i po decenije živi u britanskoj prestonici gde radi kao profesorka glume.

- Nisam htela da idem tamo da igram neke uloge koje ne bih igrala ovde samo zato što je to velika produkcija. I zato sam završila postdiplomske studije i radim kao profesor glume. To mi je bilo kreativno. Mene je zanimalo da odem na zapad i da odradim nešto što nisam mogla da uradim ovde. To je bila velika žrtva i naravno da je meni kao glumici kojoj je karijera bila u punom usponu bio šok za sistem. Čovek se navikne i sve nove stvari uči. Da se bori i dokazuje. S druge strane da sam ostala ovde verovatno bih se borila sa drugim nemanima i to ne bi bilo jednostavno - ispričala je jednom prilikom za "Blic" glumica.

Sličnu sudbinu deli i Mirjana Joković, koja je dobro upamćena po ulogama u filmovima I serijama; "Zaboravljeni", "Stršljen", "Mala", "Bure baruta", "Podzemlje"…

Međutim, iako su joj mnogi predviđali svetlu glumačku budućnost, a ona je u jednom trenutku u potpunosti nestala.

Sa 26 godina, 1993. godine, otišla je u Los Anđeles, gde i danas živi. Predaje glumu na Kalifornijskom univerzitetu, na kome je i direktorka glumačkih performansi.

- Šef sam katedre, ali i predajem na trećoj godini regularnih studija, kao i na drugoj godini magistarskih studija. Predajem već 17 godina a vodim i ceo program kao šef katedre 12 godina - otkrila je nedavno za "Blic".

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Nisam spavao!

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati