Zabava

[ Izvor: Nova. rs ]

30. 11. 2023. 10:37 7

Šok spot Drejka: Zastava Albanije, Priština, tenzija...

Neočekivan potez kanadskog repera.

Drejk, koji je godinama unazad jedan od najpopularnijih svetskih izvođača, u svom novom spotu "Polar opposites“ odao je počast danu državnosti Albanije.

U spotu koji je objavljen pre nešto više od 14 sati, Drejk i grupa momaka sede oko stola za bilijar i svi nose iste crvene jakne, sa simbolom dvoglavog crnog orla, kao na albanskoj zastavi.

- Albanski dan nezavisnosti je možda bio juče ali Drejk ne misli da je kasno da se pridruži slavlju - ovako je magazin "Rolling Stone" juče pisao o novom spotu popularnog kanadskog repera.

U tekstu pesme se čak pominje i Priština:

- Trebalo bi da pustiš da tvoja sestra bude glas razuma… Ili pogrešno tumačim tvoje poruke i dela, ili samo ne znam kako se rade stvari u Prištini, znam samo da tenzija raste.

Na društvenim mrežama sa najavom spota i pesme, već je vidljivo mnoštvo komentara albanskih korisnika, sa rečima hvale i zahvalnosti za odavanje počasti Danu Albanske zastave od strane ovog repera.

Podsetimo, Drejk je pre par nedelja pominjao ovaj region u još jednoj pesmi.

On je početkom oktobra predstavio singl „8AM in Charlotte“ najavljujući novi album "For All the Dogs“, a pesma je donela zanimljiv tekst u kom između ostalog govori "Gde ja idem, ideš i ti brate, mi smo Jugosloveni".

- Savage got a green card straight out of the consulate/Where I go, you go, brother, we Yugoslavian - navodi tekst pesme koji u prevodu znači: "Savage je dobio zelenu kartu pravo iz konzulata. Gde ja idem, ideš i ti, brate, mi smo Jugosloveni".

Drejk je rođen u Kanadi, otac mu je afro-amerikanac, a majka Kanađanka. Do sada nije bilo informacija o njegovom eventualnom albanskom poreklu, ili poreklu koje ima veze sa bilo kojom zemljom ovog regiona.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 7

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Majska sačekuša

Zoran Živković [08.05.2024.]




Video dana

Uništitelj

Anketa

Kojim rečima čestitate Uskrs?

Rezultati