Zabava

[ Izvor: Mediji ]

29. 11. 2023. 08:58 0

Zatvorski susret dva naša najlepša glumca

Žarka Lauševića pamtićemo po brojnim maestralnim ulogama, kao i knjigama koje je napisao. Napustio nas je 15. novembra 2023. godine.

Nažalost deo života proveo je u zatvoru pošto je u Podgorici nakon sukoba usmrtio dva mladića i jednog ranio. Trinestogodišnju kaznu izdržavao je u Spužu i Požarevcu.

Tokom boravka u Spužu sreo je kolegu Nebojšu Bakočevića, koji je slovio za jednog od najvećih šmekera bivše Jugoslavije.

Kada se Bakočević na vrhuncu slave povukao iz javnog života, mediji su pisali da je razlog njegova navodna zavisnost od heroina.

Susret Žarka i Nebojše opisala je književnica Isidora Bjelica u svom delu "Apostoli urbanog Beograda".

U poglavlju "Nebojša Bakočević Bakoč – Buntovnik bez razloga" prenela je svoj susret sa tada tridesettrogodišnjim glumcem koga su zvali srpski Alen Delon. Između ostalog, pomenuli su i Lauševića, glumačkog šmekera koji nije želeo u kolo slavnih.

- Posle sasvim duge dramske pauze, još uvek u majici, Bakoč mi je ispričao susret sa Žarkom koji se odigrao 8. avgusta 1993. godine. Bilo je to devet dana posle njegovog hapšenja - opisala je Bjelica.

Bakočević je u Spuž odveden kao svedok zbog droge. Kako se navodi, dva glumca su se srela u zatvorskom dvorištu.

- Bilo je rano popodne, jako sunce, cvrčci. Žarko se vraćao iz šetnje, bio je u svom odelu. Ugledao je Bakoča u zatvorskom dvorištu, prišao i izljubili su se - piše u knjizi.

Laušević je pitao kolegu otkud on u Spužu. Bakoč je rekao da je u pitanju "neki nesporazum" i uzvratio pitanjem: "Kako si ti?", na šta mu je Laušević odgovorio da je dobro.

- Onda su se rastali. Ostali zatvorenici su ih gledali kao u filmu ‘Roberto la Roka’ Žana Bekera. Sunce je ostalo isto, cvrčci, običan letnji dan - ovim rečima Bjelica je završila priču.

Nebojša Bakočević ostavio je utisak tajanstvenog mladića, a nije ga promenio ni do danas, možda je upravo zbog toga uvek bio privlačan nežnijem polu!

Bakočević se 2000-ih pojavio kao epizodni glumac u nekoliko serija i fiilmova. Poslednji put publika je imala prilike da ga vidi u serijama "Vratiće se rode", "Pet", kao i u filmu "Artiljero".

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati