Zabava

[ Izvor: Mediji ]

21. 11. 2023. 10:33 2

Jasna Đuričić o ženskim ulogama: "Sine, hoćeš sarmu?"

Čak i oni koji ne prate toliko domaći film ili pozorište znaju da je kod nas oduvek bio deficit dobro napisanih ženskih uloga.

U podkastu Tampon Zona, gostovala je naša proslavljena glumica Jasna Đuričić i dotakla se upravo teme koja boli kako nju tako i mnoge njene koleginice.

- Uloge koje preovlađuju, to ja zovem uloge – 'Sine hoćeš sarmu'. To je bukvalno to. Sine hoćes sarmu, on kaže neću i ona prođe kroz kadar (smeh) - ispričala je poznata glumica, a onda se dotakla teme kako misli šta gluma i umetnost generalno mora da probudi u čoveku.

- Ja imam sreću da igram kompleksne ženske likove, ali bez obzira, to je još uvek smešno i nedovoljno. Dobra uloga je prostor gde čovek može da doživi nekakavu promenu. Da kod njega postoji nekakava tačka loma. Tamo gde smo najranjiviji, gde smo najtanji. Nešto što će biti blisko ljudima i nešto iz čega ćemo svi da izađemo bolji. Nešto što će da postavi pitanja, ili ako pričamo samo o ženskim ulogama, da unapredi ženu uopšte, kvalitet života, emancipaciju.

Ova glumica je dobila 2021. nagradu za "Najbolju evropsku glumicu", nakon glavne uloge u sjajnom i potresnom filmu "Quo Vadsi Aida" Jasmile Žbanić. Sa bosanskom rediteljlkom Đuričić sarađuje opet, u vidu serije koje kreće sa emitovanjem na HBO max, "Znam kako dišeš".

Pored uspešnih filmskih i pozorišnih rola, Jasna Đuruičić je glumica koja ima uvek hrabrosti da u svojim javnim nastupima kaže sve onako kako misli i da ukaže na probleme čitavog društva. To je još jednom pokazala u podkastu Tampon zona i preporučujemo vam njeno gostovanje u celosti.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Nisam spavao!

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati