Zabava

Direktno.rs

24. 02. 2023. 10:39 5

Da li je se sećate? Nina Mudrinić

Voditeljka Nina Mudrinić bila je jedno od zaštitnih lica televizije devedestih godina. Međutim, pre dvadesetak godina povukla se s malih ekrana.

Za Ninu Mudrinić može se reći da je obeležila jedno vreme na RTS-u. Od 1992. godine, kada je počela, vodila je emisije iz kulture, "Zabavnu nedelju", festivale "Mesam", "Beoviziju", "Sunčane skale", a imala je i svoj šou-program "Trenutak do sna s Ninom Mudrinić".

Od televizije se oprostila serijalom "Skice".

- Život često diriguje našim odlukama. Moja mladost desila se u teško vreme rata i svih poznatih muka. Završila sam Filozofski fakultet i zabavni program više me nije zanimao. Mislila sam da je bolje da magistriram i radim nešto što volim. Posle sam se udala i dobila sina Lava, kome sam želela da se sasvim posvetim. U međuvremenu se pokazalo da bih mogla da pokrenem razne svoje kapacitete i znanja, pa sam postala jedan od osnivača Centra za savremenu umetnost StrategieArt - rekla je Nina ranije za medije.

Inače, ona je godinama umetnička direktorka i art producent tog centra.

- Lako je napraviti gledan program, ali posle gledanja tog programa ljudima treba da bude bolje. Tako nešto bih radila, pa ako neko želi da pokušamo da učinimo svet boljim, u direktnom prenosu od 45 minuta, neka mi se javi - rekla je tada o povratku na TV ekrane.

Nina Mudrinić je sa kolegama Draganom Katić i Jovanom Pavličekom 1994. godine vodila "Zabavnu nedelju", a nije se mnogo izmenila odnosno i danas pleni lepotom.

Izdvajala se od ostalih voditelja karakterističnim glasom, ozbiljnošću, ali i izgledom u čijem centru je bila njena kovrdžava, bujna kosa.

Ninina majka je pesnikinja Radmila Mudrinić (84) čije su balade i pesme proslavile mnoge pevače narodne i zabavne muzike. Čuvene pesme poput "Tebi" koju peva Miroslav Ilić, "Nežna žena", koju izvodi Lepa Brena, samo su neke od hiljadu napisanih za brojne izvođače sa prostora bivše Jugoslavije.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 5

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Majska sačekuša

Zoran Živković [08.05.2024.]




Video dana

Uništitelj

Anketa

Kojim rečima čestitate Uskrs?

Rezultati