Zabava

Direktno.rs

06. 02. 2023. 10:38 0

Gremi 2023: Bijonse u istoriji, Hari Stajls album godine

Bijonse je osvojila rekordnu 32. nagradu Gremi, dok je Hari Stajls osvojio album godine, na ovogodišnjoj ceremoniji u Los Anđelesu, a u nastavku pogledajte listu još nekih ovogodišnjih dobitnika.

Kako piše BBC Bijonse je ušla u istoriju pošto je osvojila najbolji dens/elektronski album za svoj euforični plesni opus Renaissance. Time je pretekla mađarsko-britanskog dirigenta Džordža Šoltija, čiji je rekord od 31 Gremija postojao više od 20 godina.

- Trudim se da ne budem previše emotivna - rekla je zvezda preuzimajući nagradu.

Ove godine, Hari Stajls je preuzeo krunu, a glasači za Gremi prepoznali su uglađeni, radio-prijateljski pop njegove treće ploče Harri’s House. Međutim, kako BBC dalje prenosi, britanska zvezda je u svom govoru umanjila značaj nagrade.

- U noćima kao što je večeras, očigledno je toliko važno da se setimo da u muzici ne postoji nešto što je najbolje. Mislim da niko od nas ne sedi u studiju i donosi odluke na osnovu onoga što će nam doneti jednu od ovih - kazao je. Međutim, kako prenose strani mediji, vidno dirnut tom čašću, dodao je: „Ovo se ljudima poput mene ne dešava često, a ovo je tako, tako lepo“.

A evo liste dobitnika 65. Gremi nagrada. Kako piše Los Angeles Times, glavnu ceremoniju vodio je Trevor Noa u Los Anđelesu iz Cripto.com Arene, a prenosila je CBS televizija uz strimovanje na Paramount+ i Grammis.com.

- Bijonse je sada najnagrađivanija umetnica u istoriji Gremija, koja je kući ponela više odlikovanja u dens/elektronskim i r&b sekcijama. Hari Stajls je osvojio album godine, čast koju je naš muzički kritičar smatrao da bi Bijonse trebalo da osvoji, dok je Lizo osvojila album godine, Boni Rejt je osvojila pesmu godine, a Samara Džoj je proglašena za najboljeg novog izvođača - piše Los Angeles Times.

Prema njihovim rečima, najveći deo nagrada dodeljen je tokom ceremonije premijere, koju je vodio komičar Rendi Rejnbou, a uključile su višestruke pobede Kendrika Lamara, Brendi Karlajl, „Encanto“ i jednu za najnovijeg člana EGOT porodice, Violu Dejvis. Izvođači na glavnoj ceremoniji bili su Hari Stajls, Bad Bani, Meri Džej Blajdž, Brendi Karlajl, Luk Kombs, Stiv Lejsi, Lizo, Kim Petras i Sem Smit.

Lista samo nekih od dobitnika:

Album godine: “Harry’s House” — Hari Stajls
Novi umetnik: Samara Joi
Ploča godine: “About Damn Time” — Lizzo
Pesma godine : „Just Like That” — Bonnie Raitt, tekstopisac (Bonnie Raitt)
Pop solo nastup: „Easi On Me” — Adel
Album za plesnu/elektronsku muziku: „Renesansa” — Bijonse
Rap album: „Mr. Morale & the Big Steppers ” — Kendrick Lamar
Musica urbana album: “Un Verano Sin Ti” — Bad Bunni
Pop duo/grupni nastup: „Unholi” — Sem Smit i Kim Petras
Kantri album: „Good Times” — Vili Nelson
R&B pesma: „CUFF IT“ — Denisia „Blu June“ Andrevs, Beionce, Mari Christine Brockert, Brittani „Chi“ Conei, Terius „The-Dream“ Gesteelde-Diamant, Morten Ristorp, Nile Rodgers & Raphael Saadik, tekstopisci (Beionce
Pop vokalni album: “Harry’s House” — Hari Stajls
Izvođač godine, neklasičan: Jack Antonoff

Kompletnu listu pobednika možete naći na ovom linku.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Najtužnija maca na svetu

Anketa

Da li će Partizan igrati polufinale Kupa protiv Crvene zvezde?

Rezultati