Zabava

Direktno.rs

01. 01. 2023. 16:18 0

Džrdž Majkl umro na Božić, kultna pesma o istom danu

Džordž Majkl je imao neverovatnu sudbinu, koja nas navodi da posumnjamo da se neke stvari zaista ne dešavaju slučajno.

Legendarni engleski pevač i kompozitor Džordž Majkl dominirao je svetskom scenom svojom jedinstvenom pop muzikom obojenom soulom. Njegove pesme su jedne od naslušanijih ikada, a neosporan talenat koji je posedovao, kao i sav trud bio je nagrađen brojnim nagradama i armijom obožavalaca na celoj planeti.

Međutim, blistava karijera i svi Majklovi snovi i želje se naprasno gase 25. decembra - na Božić 2016. godine, kada je iznenada preminuo u 54-oj.

Naime, mediji su tada preneli da je pevač preminuo mirno kod kuće, a kao uzroci su se navodili miokarditis i masna jetra, kao i zastoj srca. Postojala je sumnja i da se slavni muzičar svesno predozirao. Sa druge strane, njegov tadašnji partner, koji ga je ujedno i pronašao, tvrdio je da smrt nije mogla biti slučajna.

Nije mogao da se pomiri sa tim da je gej

Majklov dobar prijatelj i kolega Elton Džon je svojevremeno govorio o njegovoj borbi sa narkoticima.

- Moraš stvarno želeti da se "skineš" se s toga. Recimo, ja sam to stvarno želeo jer sam znao da imam dve opcije - umreti ili živeti. Hteo sam da živim. Ali, Džordž to nije hteo. Naljutio se na mene kad sam mu rekao da bi trebalo da promeni svoj život kako bi bio srećniji. Nikad se nije osećao dobro u svojoj koži, jer nije prihvatio svoju homoseksualnost, iako je govorio drugačije - rekao je Elton Džon.

O toj je temi pisao i njegov kolega iz grupe Endru Ridžli kojem je Majk priznao da je gej 1983. godine, a ostatku sveta tek 15 godina kasnije.

- Fasada heteroseksualca koju je nosio bila je njegov teret, a zbog toga nije mogao da razvije pravog sebe. Ambicija i želja za uspehom zaustavljale su ga u tome da prizna javnosti da je gej, jer je bio uveren da će to biti pogubno za njegovu karijeru. Hteo je da iskorisi svoj pun potencijal, ali to je značilo da ne može biti otvoren oko toga ko je zapravo - napisao je Endru.

Neverovatna sudbina

Malo ko zna da je samo tri godine nakon smrti Džorža Majkla preminula i njegova sestra Melani Panajotu i to na isti dan - Božić! Pronašli su je u stanu, a okolnosti smrti bile su, takođe, jednako čudne.

Pevač kao da je predosetio svoju sudbinu, jer je upravo pesma "Last Christmas" , koju je objavila njegova legendarna grupa Wham! u decembru 1984. godine, jedna od naslušanijih božićnih pesama ikada, te ovaj najradosniji praznik nikako ne može da prođe bez nje.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati