Zabava

Direktno.rs

16. 12. 2022. 14:57 1

Neverne bebe objavile pesmu: Spot u Felix Romuliani

- Kompletan osmi album 'Hodaj' je naš krik pokušaja da se izdignemo iz opšteg ludila, i lokalnog, i globalnog - poručuje frontmen grupe.

Novim spotom za singl "Ćuti" grupa Neverne bebe simbolično je najavila izlazak osmog studijskog albuma Hodaj” u izdanju PGP RTS, koji je u prodaji od 15.decembra.

Spot na prvo gledanje odiše energijom, ali i porukama o ličnom preispitivanju. Snimljen je u autentičnom ambijentu lokaliteta Felix Romuliana u Zaječaru (Gamzigrad), koji je na listi svetske baštine UNESCO.

Reč je o modernoj sponi između prošlih i sadašnjih, turbulentih "sajber" vremena, deci, ljudima i svakodnevnim unutrašnjim i spoljnim borbama kojima su izloženi.

- Kompletan osmi album “Hodaj” je naš krik pokušaja da se izdignemo iz opšteg ludila, i lokalnog, i globalnog. Gde smo, ko smo, kuda idemo, šta je ostalo od onoga što vidimo kada se pogledamo u ogledalu. Mi nemamo drugačiji način da pošaljemo poruku o potrebi preispitivanja od muzičke, umetničke, jedino to nas je uvek i interesovalo. Nismo poklekli trendu singlova niti odustali od koncepta albuma iako ljudi danas nemaju ni 5 minuta, a zapravo i to je samo fikcija projektovana da nas drži u psihotičnom vrtlogu. Želimo da zastanu, da u kontinuitetu odslušaju jednu muzičku priču koja govori o životima svakog od nas, o padovima, ponovnom ustajanju i hodanju – kaže Milan Đurđević, frontmen grupe.

Osmi studijski album "Hodaj" ima 11 pesama, a zanimljivo je da vizuelni identitet omota čine umetničke slike Mine Radović.

Koncertna pop-rok atrakcija sledeće godine obeležava tri decenije postojanja i rada, a u okviru jubileja najavljuju 30 koncerata u 30 gradova. Većina tih gradova je, kako kažu članovi benda, posebno značajna za trnovit put koji su prešli od klupskog benda koji je u opštem beznađu devedesetih branio rok-kulturu u malim prostorima, do jednog od najpopularnijih sastava našeg podneblja. Koračajući njime, nisu odstupili od pravca kojim su i krenuli uz vernost isključivo muzici, kroz sviračku i vokalnu virtuoznost.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


U trendu

Zoran Živković [29.03.2024.]




Video dana

Vrati mi papuču

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati