Zabava

Direktno.rs

14. 11. 2022. 15:34 0

Boris Novković o nastajanju svojih hitova

Na taj način, Boris Novković je najavio koncert u MTS dvorani 19. novembra.

Boris Novković se opet vraća u Beograd, a 19. novembra u MTS dvorani će održati koncert. Pred beogradski muzički spektakl, poznati kantautor je otkrio kako su nastale neke od najvećih hitova.

Tačnije, "Tamara ("Kuda idu izgubljene djevojke")", "Gori ulica", "Daleko" sa Kemalom Montenom.

Prvo je krenuo sa "Tamarom".

- Imam kratke neke pričice, kako su nastale neke od mojih dragih pesmica. Pa. počeće od početka samog, "Tamara" ("Kuda idu izgubljene djevojke"), pesmu koju sam imao 80 odsto gotovo. I možda mi je falilo dve, tri strofe. Kako je ona nastala? Zapravo svi misli da je Tamara moja fatalna ljubav. Nije to bila fatalna ljubav. To je bila fatalna ljubav jednog mog prijatelja i srednje škole koji je bio lud za jednom Tamarom. I, zapravo, dao mi je inspiraciju. Pao je razred, pao je s motora, svašta nešto radi Tamare. I onda mi je to bila inspiracija, jer sam imao dobru melodiju, kao o čemu ću pisati? Eto, pisaćemo o tome. Uklopio sam sve... Falile su mi jedno dve lajne i onda sam pozvao jednog mog drugog prijatelja iz škole, Bruna, došao je kod mene... Završili smo tu pesmu, i pesma nas se stvarno zahvalila - rekao je Boris Novković.

Boris je potom objasnio kako je nastala pesma "Gori ulica".

- Što se tiče drugih pesama, "Gori ulica" bih izdvojio kao pesmu koja je nastala dijametralno suprotno od drugih pesama. Pre sam shvatao taj kompozitorski posao ozbiljno, pošto sam video kod ozbiljnih kompozitora, kao kod mog pokojnog oca (Đorđa Novkovića). Sedne za klavir, pa osam sati... Tako sam ja seo za gitaru... "Gori ulica" je nastala... Totalno mi je zasvetlelo, gledao sam neki film, i u glavi mi se (pojavio) stih "gori ulica". I onda sam "šta ću tada s tim?" I onda sam prvo propevao taj stih, kako bi uopšte zvučao. I tako sam slagao priču... I tak kada je bila gotova pesma, uzeo sam gitaru da to prosviram i onda sam poslao svom producentu Hrvoju i onda smo iz toga radili pesmu - rekao je Boris Novković.

Za kraj, Boris je otkrio kako je nastala pesma "Daleko", duet sa Kemalom Montenom.

- Interesantna je stvar kako je nastala pesma "Daleko". Imao sam refren, dalje nisam imao ništa. Samo sam imao taj refren, nisam znao u šta da bi taj refren uklopio. I onda Miro Buljan, s kojim sam sarađivao nekada davno, on mi je pokazao jednu melodiju, zgodnu melodiju... Kako je melodiju tu prezentovao, odmah mi se "sijalica" upalila, "Daleko" će se stopiti s tom melodijom. I stvarno se stopilo idealno. Imao sam pilot tekst, znao sam da mora biti nešto epski. I onda sam u pomoć pozvao svog druga Zlaju, koji već tada živi u Kanadi. Zlaja je to sjano napravio. I da to ne bi bilo sve, ja sam snimio tu pesmu u studiju, snimajući taj album. Snimio sam je kao solo numeru. I pokojni Kemo Monteno, i moj otac dođe, da čujemo pesmu. I slušamo pesmu, i dođe "Daleko", i pogledali smo se zajedno, i piši tekst. Otišao sam u studio i iz dva take-a napravili pesmu - zaključio je Boris Novković.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati