Zabava

Direktno.rs

24. 10. 2022. 09:10 0

Poslednje pismo Džona Lenona prodato za 64.000 dolara

Poslednje pismo svetski poznatog britanskog muzičara, bivšeg člana Bitlsa Džona Lenona, napisano nekoliko sati pre njegove smrti, otišlo je ispod čekića za 64 hiljade dolara, navodi TMZ.

Prema pisanju publikacije, očekivalo se da će cena pisma biti od 30 do 50 hiljada dolara, ali je poslednjeg dana aukcije povećan broj prijavljenih za lot, što je dovelo do povećanja cene. Loc je prodala aukcijska kuća Gotta Have Rock and Roll za 63.750 dolara.

Prema pisanju publikacije, kupac je želeo da ostane anoniman.

Napominje se da je Lenon ostavio svoj potpis na pismu pre nego što ga je poslao svom računovođi Beriju Nikolsu. U ovom pismu, muzičar je naveo imena tri punomoćnika koja će glasati u njegovo ime na godišnjem sastanku korporacije Beatles, koji je trebalo da se održi devet dana kasnije u Londonu. Lenon je ubijen nekoliko sati kasnije u Njujorku.

Kultni muzičar je 8. decembra 1980. pogođen pet puta u leđa dok su se on i njegova supruga Joko Ono vraćali iz studija Hit Factori u Njujorku. Posle 25 minuta, lekari su proglasili Lenona mrtvim od gubitka krvi. Ubica Mark Čepmen nije pokušao da pobegne sa mesta zločina, policija ga je tamo zatekla kako čita „Lovac u žitu” Džeroma Selindžera.

Pre planiranog ubistva, nekoliko puta je pokušao samoubistvo i lečio se od depresije. Pored toga, Čepman je priznao da je planirao pokušaje ubistva Elizabet Tejlor i Žaklin Kenedi Onazis. 

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati